Foto: Shutterstock
Kāda korpulenta vāverīte nonākusi nelaimē Minhenes ielās Vācijā. Tur vienā no kanalizācijas lūkām sarkanā vāvere iesprūdusi, nespēdama tikt projām saviem spēkiem. Kā ziņo vācu portāls "The Local", uz notikuma vietu izsaukti dzīvnieku glābēji.

Interesanti, ka vāverēnu pamanījis kāds garāmgājējs, kurš neesot bijis vienaldzīgs un piezvanījis atbildīgajiem dienestiem. Vāverēns bijis tik ļoti iesprūdis vienā no mazākajiem lūkas caurumiem, ka nespējis tikt ne uz priekšu, ne atpakaļ. Īpaši tiek uzsvērti vāverēna gurni, kuri esot tik plati, ka glābšanas operāciju nemaz neatviegloja.

Tad nolemts mazo dzīvnieciņu ieeļļot, lai vāvere labāk slīdētu, taču arī tas nenesis gaidītos rezultātus, jo gurni joprojām traucējuši zvēriņu atbrīvot.

Portāls vēsta, ka uz vietas neesot atradies veterinārārsts, taču tad, kad speciālists tomēr ieradies, vāvere jau bijusi diezgan kritiskā stāvoklī - ķermenis sācis atdzist un ķepiņas bijušas nodriskātas, saprotams, no paša dzīvnieciņa centieniem sevi atbrīvot.

Kad visi sanākušie glābēji bijuši vienisprātis, ka izvilkt vāveri caur augšu nebūs iespējams, viņi apvienojuši spēkus, lai lūku paceltu un vāveri no cauruma dabūtu ārā pa otru pusi. Izglābtā vāverīte nogādāta speciālistu rokās, kur atgūst spēkus.

Interesanti, ka pēc šī notikuma vāverēns nosaukts par Olivio, tādējādi radot asociācijas ar olīveļļu un to, kā glābēji centās zvēriņu ieeļļot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!