Foto: Vida Press
Kādam fotogrāfam Krievijā, Voroņežas apgabalā, izdevies fiksēt neparastu skatu, kurā redzams, kā vāverēns un zīlīte ziņkārīgi aplūko mušmiri. Taisnības labad jāteic, ka situācija ir inscenēta un, ķerot interesantus kadrus, izmantotas dažas viltības.

Kā vēsta "Vida Press", medicīnas iekārtu inženieris un fotogrāfs-amatieris Vadims Trunovs šai foto sesijai bija rūpīgi gatavojies. Vīrietis vēlējies fotografēt vāveres, kas šajā mežā dzīvo. Lai iegūtu skaistus kadrus, pirms bildēšanas fotogrāfs salasījis sēnes, salicis tās groziņā un pārkaisījis ar saulespuķu sēklām, cerot, ka tādā veidā pievilinās vāveres, kuras apkaimes mežos sastopamas kuplā skaitā.

Sagatavojis ēsmu, Vadims iekārtojies uz zemes piecus metrus tālāk, lai veiksmes gadījumā iegūtu vislabākos kadrus.

Foto: Vida Press

Vilinošais grozs drīz vien piesaistījis meža radībiņu uzmanību – sēnēm aci uzmetis kāds vāverēns, savukārt saulespuķu sēklas pievilinājušas itin glītu zīlīti.

"Vāvere atskrēja ļoti ātri un sāka ošņāt sēnes. Vienu no sēnēm viņa izcēla no groza. Tajā pašā mirklī pielidoja putns, satvēra knābī sēkliņu un palidoja tālāk," aģentūrai "Vida Press" stāsta fotogrāfs.

"Pēc tam vāverēns nočiepto sēni iesprauda priedes zarā. Vāveres tā bieži dara – vāc sēnes un slēpj kokos," skaidro Vadims.

Foto: Vida Press

Ņiprais vāverēns aizstiepis visas Vadima sagādātās sēnes, savukārt zīlīte ik pa laikam atgriezusies, lai pamielotos ar sēkliņām.

"Dzīvniekus fotografēt nav viegli. Nepietiek ar to, ka zini zvēru paradumus, nepieciešama arī krietna pacietība. Zvēriņi mēdz uzvesties ļoti neparedzami, un reizēm izdodas fiksēt ļoti uzjautrinošas ainiņas," skaidro 32 gadus vecais fotogrāfs, paužot gandarījumu par šīs foto sesijas rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!