Foto: Privātais arhīvs
Ezis, vista un pat prusaks – vai tie var būt mājdzīvnieki? Lai vista visbiežāk tiek uzskatīta par mājputnu, piemēram, vista Monika pierāda, ka var kļūt par labu ceļabiedru. Tāpēc esam atlasījuši tos stāstus par neparastiem dzīvniekiem, kurus viņu saimnieki izvēlējušies par mājdzīvniekiem. Te arī atradīsi stāstu par kādu trusīti, kas noteikti atšķiras no citiem sugasbrāļiem. Vai arī tavā paziņu lokā ir kāds ezīša vai kukaiņa saimnieks?

Pasauli sajūsmina trusīte Džinija ar mīlīgi piešķiebtu galviņu

"Džinija mani iedvesmo," par savu mīluli stāsta viņas saimniece Kerolaina. Tiesa, garauša mīlīgais izskats nav radies nejauši. Kā atklāj Kerolaina, Džinija piedzīvoja visai nepatīkamu infekciju, kas ietekmējusi trusītes izskatu, taču mazais dzīvnieciņš, kā jau īsts cīnītājs, ticis pāri grūtībām. Interesanti, ka Džinijai pašlaik ir jau trešais "vīrs"!

Trusītes Džinijas saimniece Kerolaina "MansDraugs" atklāj, ka dzīvnieciņu izglābusi kāda dzīvnieku patversme ASV. Garausis mitinājies šausmīgos apstākļos, turklāt bija pakļauts spēcīgam karstumam, un Kerolaina stāsta – Džinija izglābta teju vai pēdējā brīdī. Rūpes par mazo dzīvnieciņu viņa uzņēmusies 2012. gadā.

Lasīt vairāk

Monika – vienīgā vista pasaulē, kas ceļo pa ūdeņiem

Šī ir, iespējams, neparastākā ceļotāja pasaulē. Monika ir vista, kuru savos piedzīvojumos līdzi ņem pasaules apceļotājs no Francijas, vēsta "The Dodo".

Vistas Monikas saimnieks Žirē Sudī ir francūzis, kurš 18 gadu vecumā devies prom no savas dzimtenes un kura sapnis bija apceļot pasauli. Taču, ticams, sākumā viņš nemaz nenojauta, ka šajā piedzīvojumā līdz ar viņu dosies arī mājputns.

Lasīt vairāk

Neparastais Hafs – ezītis, kas atgādina vampīriņu

Ezītim Hafam ir kāda īpaša pazīme, kas viņu atšķir no citiem – dzīvnieciņa priekšzobi atgādina mazu vampīriņu. Tieši ar to Hafs ir piesaistījis plašu interesentu uzmanību, un arī ezīša saimniece apzinās, ka īpašais dzīvnieciņš rada prieku ne tikai viņā, bet arī apkārtējos cilvēkos.

Kā portālam "MansDraugs.lv" atklāj ezīša Hafa saimniece Karolīna Pārkere, mazais dzīvnieciņš pie viņas nonācis no audzētavas "Quill Berry Hedgehogs" Jūtā, ASV. Viņa stāsta, ka Hafs iepriekš mitis pie saimniekiem, kuri par ezīti slikti rūpējušies, nav pietiekami daudz laika veltījuši mazajam dzīvniekam, kā arī barojuši viņu tikai ar āboliem. Karolīna piebilst, ka nu Hafam ir iespēja baudīt daudz labāku ēdienu, turklāt viņa dzīvnieciņam velta ļoti lielu daļu laika.

Lasīt vairāk

Bandīts melnajā maskā jeb Kad mājdzīvnieks ir jenots

"Tas ir pats skopākais dzīvnieks pasaulē," par savu mājdzīvnieku stāsta viņa saimniece. Ierasts, ka parasti par mājas mīluļiem tiek izvēlēti kaķi, suņi un dažādi grauzēji, taču raidījumā "Ķepa uz sirds" skatāms kāds neparasts mājas mīlulis – zaglīgais jenots.

Ļena Kustova ir viena no retajām Latvijas iedzīvotājām, kura suņa vai kaķa vietā uzņēmusies rūpes par jenotu. Sapnis par šī dzīvnieka audzināšanu Ļenai bijis jau kopš bērnības.

"Mums zoodārzā bija pieradināts jenots Juļka. Mēs izbraucām uz bērnudārziem, skolām, internātiem. Vienkārši uz rokām nesām un iepazīstinājām bērnus ar dzīvniekiem," stāsta Ļena. Pirms diviem gadiem viņas sapnis piepildījās, un kopš tā laika viņa audzina jenotu, kas nosaukts par Kubiku.

Lasīt vairāk

Mājas mīlulis – Madagaskaras šņācējprusaks

Foto: DELFI

Lielākajai daļai mājās ir suns vai kaķis, taču ir cilvēki, kuri vēlas nestandarta mīluli, piemēram, putnu zirnekli vai citu eksotisku kukaini. Lietuvas posmkāju dārza "Insektariumas" darbiniece Viktorija Ļevkoviča iesaka sākt ar Madagaskaras šņācējprusaku, jo tas nekož, ir ļoti interesants un neprasa lielu kopšanu.

"Droši varat pieskarties – lai gan tarakāni asociējas ar netīrību, patiesībā viņi ir ļoti tīrīgi! Interesanti, ka Madagaskaras šņācējprusaki māk šņākt un spļaudīties ar ūdeni. Nebaidieties, ūdens, ko viņi izspļauj, ir tīrāks, nekā no krāna tek. Var pat droši nolaizīt roku, ja viņš uz tās uzspļāvis – nekas briesmīgs nenotiks," saka Viktorija. Viņai arī pašai mājās esot vesels bars Madagaskaras šņācējprusaku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!