Foto: Privātais arhīvs
Dzīvnieku pasaule ir pārsteidzoša un ārkārtīgi interesanta. Tā nereti liek brīnīties pat mīluļu saimniekiem, kuri pieredz visai neparastus notikumus, tostarp – dažādas dzīvnieku draudzības. Suns un zirgs, mērkaķēns un kaķis, pat kokvarde un čūska, suns un nīlzirgs... Ielūkojies dažās no neparastākajām dzīvnieku draudzībām, kas pārsteigušas cilvēkus daudzviet pasaulē!

Iespējams, neparastākie draugi pasaulē – kokvarde un čūskulēns

Foto: Vida Press

Kaķi un suņi ir vispopulārākie mājdzīvnieki, taču daudziem cilvēkiem patīk arī neparastāki mājas mīluļi. Kāds vīrietis Indonēzijā par saviem mājdzīvniekiem ir izvēlējies čūsku un vardi, turklāt neparastās fotogrāfijās viņš ir iemūžinājis abu piedzīvojumu, vēsta "Vida Press".

Lasīt vairāk

Kaķis Luidži un mopsis Bandito, kuri apceļojuši Spāniju

Zināms, ka ceļojumi ir pārbaudījums, kas cilvēkus gan satuvina, gan arī reizēm šķir. Taču kāds kaķis un suns pierāda, ka kopīgi piedzīvojumi par labākajiem draugiem padara arī dažādu sugu pārstāvjus.

Mopsis Bandito ir 7 gadus vecs, bet runcis Luidži – vienu gadu vecs. Gan suns, gan kaķis ir no Spānijas, un kopā ar saviem saimniekiem ir kāpuši klintīs, bradājuši pa pļavām, baudījuši ūdenskritumus un iepazinuši arī jūras krastus.

Lasīt vairāk

Suns, kaķis un kāmis – nešķirami dzīvnieciņi, kuri pat guļ kopā

Foto: Kadrs no video

Vai esi kādreiz iedomājies, kā savā starpā sadzīvo suns, kaķis un par viņiem daudzkārt mazākais kāmītis? Lūk, piemērs tam, kā trijotne draudzīgi pavada laiku kopā!

Suns, kaķis un kāmis dzīvo Bangkokā, Taizemē. Lai arī mājoklī mīt vēl citi suņuki un kaķēni, tieši šajā video redzamie dzīvnieciņi, šķiet, sadraudzējušies visciešāk. Pelēcīgi brūnais kaķis, čivavas šķirnes suņuks un mazais Džungārijas kāmītis saticīgi guļ zem segas, ziņkārīgi vēršot skatu pret kameru.

Lasīt vairāk

Pasauli pārsteigusi lāča un vilcenes draudzība. Abi pat dalās ar medījumu

Pelēkā vilcene un brūnais lācis ik dienu no pulksten astoņiem vakarā līdz četriem rītā pavada kopā, un pat dala medījumu. Šos neparastos draugus uzgājis un iemūžinājis somu fotogrāfs Lasi Rautiainens (Lassi Rautiainen), kurš stāsta, ka neviens nevar paskaidrot, kā varējusi izveidoties tik savāda savienība.

Lasīt vairāk

Aizkustinošā savienība – četrkājainais zirgu vārdotājs un viņa draugs

Boss un Kontino ir divi neparasti draugi, kurus vieno īpaša saikne. Ne vienmēr var novērot, ka suns un zirgs ir tik ļoti sadraudzējušies un viens otru mēdz pat "sabučot", taču Boss un Kontino pierāda – esi uzmanīgs un uzticīgs, un, iespējams, jau pavisam drīz redzēsi, ka esi izveidojis ļoti īpašu draudzību!

Lasīt vairāk

Neparasti draugi dzīvnieku pasaulē

Foto: AP/Scanpix

Mēdz teikt: līdzīgs pievelk līdzīgu, tāds tādu atrod… Tomēr, redzot dažus draugu pārīšus, šķiet, ka abiem nav pilnīgi nekā kopīga, vēl vairāk – loģiski būtu, ja tie turētos viens no otra pa labu gabalu. Tomēr draudzības, tāpat kā mīlestības, ceļi ir neizdibināmi.

Lasīt vairāk

Īpatnējie draugi – ķirzaka un krokodils

Foto: Vida Press

Brīdī, kad ķirzaka ir iebāzusi galvu krokodila atvērtajā mutē un pēta viņa asos zobus, tā atgādina noraizējušos zobārstu, raksta "Vida Press".

Ķirzaka pieder sugai, ko dēvē par "meža pūķiem" (latīniskais nosaukums Hypsilurus spinipes). Fotogrāfam Hendijam Mp (Hendy Mp) izdevies iemūžināt, kā šis rāpulis ieskatās krokodila mutē un pēc tam pārbauda, cik ērti ir vizināties uz aszobainā drauga muguras.

Krokodils un ķirzaka kļuvuši par neticamu pāri, pavadot laiku kopā zālienā.

Lasīt vairāk

Kompānijas dvēsele Horass – mērkaķēns, kas draudzējas ar kaķiem un suņiem

"Horass ir aizņemts, skraidot pa dārzu desmitos vakarā," tā par mērkaķēnu dzīvnieku rezervātā Zimbabvē stāsta tā vadītāja. Dzīvnieciņš, kas, līdzīgi kā pārējie rezervāta iemītnieki, ir izglābts no nelaimes, nu aizvada savas dienas, draudzīgi rotaļājoties ar citu sugu pārstāvjiem. Kāpēc Horass ir tik draudzīgs ar pārējiem un ko par to domā rezervāta darbinieki?

Lasīt vairāk

Neticamie draugi – divi sunīši un nīlzirgs

Foto: Vida Press

Kādam fotogrāfam "Chipembele Wildlife Rescue" centrā Zambijā izdevies iemūžināt burvīgus mirkļus, kuros draiskojamies redzami labi draudziņi – nīlzirdziņš Duglass un terjeri Mollija un Koko.

Lasīt vairāk

Dakota un Sapijs – zirga un kaķa draudzība, kas aizsākās stallī

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka draudzēties var tikai ar savas sugas pārstāvjiem? Kāds kaķēns un zirdziņš ASV ir pierādījums tam, ka pat lielā auguma atšķirība nav šķērslis, lai tik dažādie dzīvnieki savā starpā saprastos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!