Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka draudzēties var tikai ar savas sugas pārstāvjiem? Kāds kaķēns un zirdziņš ASV ir pierādījums tam, ka pat lielā auguma atšķirība nav šķērslis, lai tik dažādie dzīvnieki savā starpā saprastos.

Kaķis Sapijs un zirgs Dakota kļuvuši par lieliskiem draugiem, kurus vieno īpaša saikne, vēsta portāls "Vida Press". Abus dzīvniekus nešķir arī ievērojamā auguma atšķirība, jo kaķītis un zirdziņš allaž atrod veidus, kā sazināties, samīļoties, kā arī pagulēt viens uz otra. Tiesa, kaķis vienmēr guļ uz zirga, nevis otrādi.

Abu dzīvnieku saimniece Denīza Kinija no Ilinoisas, ASV, stāsta, ka draugi ir teju vai nešķirami. Kaķis un zirgs ēd kopā, guļ viens otram blakus un pavada laiku spēlēs, kā arī prot samīļoties. Kinija piebilst, ka kaķa un zirga īpašo saikni novērojusi jau tad, kad Sapijs bija mazs kaķēns. Mīlulis gluži vienkārši nepievērsis uzmanību pārējiem zirgiem, draudzēdamies tikai ar Dakotu.

"Sapijs visu laiku bija Dakota stallī," atceras saimniece. "Dakota jebkurā brīdī var uzkāpt virsū Sapijam un viņu saspiest, taču viņš to nedara. Viņi abi kopā ir tik jauki!"

Neparastie draugi kopā pavada lielu daļu laika. Arī fotogrāfijās redzams, kā abi dzīvnieciņi savā starpā samīļojas un, cik labi viņi satiek. Kā gan Sapijs tiek uz Dakota muguras, lai tur laiski pagulētu? Izrādās, kaķis ir iemanījies uz Dakota uzkāpt, izmantojot zirga asti. Ieķeroties tajā, murrātājs jau pēc dažiem mirkļiem ir uz sava uzticamā drauga muguras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!