Vieta, kur būt dedzīgiem, zinātkāriem un atbildīgiem
"Atea Global Services" ir daļa no "Atea" grupas, kas ir ne vien vadošais IT infrastruktūras uzņēmums Ziemeļeiropas un Baltijas reģionā, bet arī viens no lielākajiem nozares spēlētājiem Eiropā. Kopumā "Atea" grupa ir pārstāvēta 84 pilsētās, septiņās valstīs, un tajā strādā gandrīz 7,5 tūkstoši darbinieku. Savukārt Rīgā esam jau 17 gadus, un šodien mūsu komandu veido aptuveni 600 profesionāļi, kas ikdienā nodrošina gan IT un biznesa pakalpojumus, gan personāla vadības un mārketinga procesus.

Vieta, kur būt


Sevi varam raksturot kā lielu, bet lokālu kompāniju ar maza uzņēmuma mentalitāti un saliedētu komandu dinamiku, kas drīzāk raksturīga mazam uzņēmumam, nevis starptautiskam spēlētājam. Esam lepni par savu komandu, jo nodarbinām daudzveidīgus un motivētus profesionāļus dažādās jomās, kas kopā veido spēcīgas un draudzīgas komandas. Visā, ko darām, mēs sekojam mūsu kopīgajam mērķim – veidot labāku sabiedrības nākotni ar IT palīdzību, vienlaikus nodrošinot vislabāko servisu mūsu klientiem.

Mums raksturīgā darba kultūra un filozofija ir pārmantota no Skandināvijas, tāpēc arī Rīgas birojā nav izteiktas hierarhijas vai piramīdas struktūras. Augt ir iespējams gan vertikāli, gan horizontāli. Daudzi no mūsu kolēģiem ir izmēģinājuši pat vairākus amatus, kamēr atraduši savu īsto aicinājumu. Mums ir svarīgi, lai katrs atrod to vietu, kur patiesi vēlas būt ik darba dienu.

Vieta, kur būt (#theplacetobe), ir arī mūsu vīzija, ko cenšamies iedzīvināt ar katru savu darbību. Mēs vēlamies būt vieta, kurā savu izaugsmi redz gan mūsu esošie darbinieki, gan nākotnes kolēģi. Un esam droši, ka, komandā atrodot īstos cilvēkus, arī mūsu klienti un sadarbības partneri atpazīs, ka šī ir vieta, kur būt un attīstīt savu biznesu.

Kādas ir mūsu pamatvērtības?
Degsme
Mūsuprāt, panākumu atslēga ir rast aizrautību par to, kam izvēlies veltīt savu laiku. Tas attiecas gan uz profesionālajām gaitām, gan dzīvi ārpus biroja, tāpēc iedrošinām un pēc iespējas atbalstām kolēģus uzdrošināties būt aizrautīgiem un īstenot savas ambīcijas visās dzīves jomās. Nodrošinot iespēju rast privātās dzīves un darba līdzsvaru, vēlamies, lai cilvēki "Atea" ir enerģijas un degsmes pilni par to, ko dara.

Zinātkāre
Mūsu kultūrā liela nozīmē ir apmācībām un izaugsmes iespējām. Katram tiek sniegts nepieciešamais atbalsts un resursi, lai darbinieks varētu sasniegt jaunus karjeras apvāršņus un paplašināt savu redzesloku. Mūsuprāt, zinātkārei nav robežu. Ja tev ir sajūta, ka neesi īstajā lomā, uzņēmums piedāvās iespējas augt arī horizontāli, izmēģinot jaunu profesiju drošā, sev pazīstamā vidē starp atbalstošiem kolēģiem.
Atbildība
Mēs uzticamies saviem darbiniekiem. Mūsuprāt, ir svarīgi, lai komanda darbojas vidē, kur katram ir iespēja pašam pieņemt lēmumus, realizēt savas idejas un izaicināt sevi iziet no komforta zonas, darbojoties gan vietējos, gan starptautiskos projektos. Tikai katram pievienojot savu unikālo perspektīvu, mēs kopā varēsim veidot labāku nākotni ar IT ne tikai šeit, Latvijā, bet arī starptautiski.
Būt un darīt kopā
Mēs ticam sinerģijai. Vadītāji cieši sastrādājas ar savām komandām, un mēs savstarpēji atbalstām viens otru ikdienā. Mēs zinām, cik būtisks ir spēcīgs komandas gars. Un kopā esam ne tikai darbos, bet arī atpūšoties. "Atea" ir aktīva sociālā dzīve. Tā, piemēram, mēs tiekamies ikmēneša kopējos pasākumos, komandas saliedēšanās aktivitātēs un iesaistāmies labdarības projektos.

Kāds ir darbs "Atea"?


Mēs esam jauna, bet profesionāla komanda. Mūsu vidējais vecums IT nozarei ir netipiski jauns – vien 35 gadi. Vienlaikus gandrīz puse no kolēģiem ar mums kopā ir jau vairāk nekā četrus gadus. Tāpēc nav pārsteigums, ka mūs visus vieno ne vien kopīga biznesa misija un vīzija, bet arī kopīgas intereses. Esam sportiski, aktīvi, bieži piedalāmies labdarības iniciatīvās un vienlaikus paspējam veltīt laiku sev svarīgākajam – katrs savai ģimenei un interesēm ārpus darba laika.
Iepazīsties ar mūsu kolēģiem
"Pirmo reizi piesakoties darbam "Atea Global Services", es saņēmu atteikumu, bet nenokāru galvu un mēģināju vēlreiz. Kāpēc atteikums mani neatturēja? Laikam jau toreiz es zināju, ka šī ir vieta, kur būt un augt. Nu, astoņus gadus vēlāk, esmu dzīvs piemērs milzīgai izaugsmei, ko cilvēks var piedzīvot vienā darba vietā, ja vien tā ir īstā. Man personīgi laba darba vieta nozīmē vidi, kas atbalsta katra darbinieka izaugsmi. To šeit esmu pieredzējis pats un novērojis apkārtējos. Pateicoties savu vadītāju un uzņēmuma atbalstam, šo astoņu gadu laikā esmu izgājis 17 apmācību kursus, kas ļāvuši man nokļūt tur, kur esmu šodien."

Sandis Veliks
Programmatūras pamatlīdzekļu pārvaldības komandas vadītājs
"Šie pēdējie astoņi gadi kopā ar "Atea" nesuši vislielāko gandarījumu manā profesionālajā dzīvē līdz šim. Es novērtēju augsto privātās dzīves un darba līdzsvaru, kas caurvijas uzņēmuma kultūrā. Tas man ļāvis paralēli pilna laika darbam iegūt maģistra grādu un nepārtraukti stiprināt savu kvalifikāciju caur dažādām apmācībām. Vienlaikus šeit esmu piedzīvojis arī aizraujošus profesionālos izaicinājumus. Izmēģinot vairākas lomas, esmu atklājis sev piemērotāko kombināciju. Esošajā amatā, manuprāt, varu izmantot pilnu savu spēju potenciālu, apvienojot tehniskāku IT darbu ar vadības pienākumiem."

Aleksandrs Karvelis
IT operāciju komandas vadītājs
"Tā kā savu karjeru sāku kā personāla atlases speciāliste, tad es labi zinu, cik svarīga ir kandidāta un uzņēmuma kultūras saskanība. Šodien ar prieku un lepnumu varu teikt, ka esmu daļa no "Atea" komandas, jo patiesi izjūtu saikni ar cilvēkiem un vērtībām, ko uzņēmums pārstāv. Šeit arī radu iespēju savai nākamā līmeņa profesionālajai izaugsmei. Šodien es palīdzu vadīt darbinieku attiecības ar uzņēmumu un tā vadību. Zinu, ka šāds amats un funkcija nav pārstāvēta visos uzņēmumos, kas tikai vēlreiz pierāda, cik ļoti uz cilvēku vērsta ir šī darba vieta."

Anna Ance Podskalne
HR biznesa partnere darbinieku labbūtības jautājumos

Neredzi sev šobrīd aktuālu vakanci?


"Atea" ir stāsts par atvērtību – tā ir vieta, kur dažādiem profesionāļiem būt kopā un rast kopīgu valodu. Nāc un piebiedrojies! Ar visām mūsu atvērtajām vakancēm vari iepazīsties šeit. Tomēr, ja šobrīd sev neredzi aktuālu vakanci, bet jūti, ka "Atea" ir arī tava vieta, kur būt, tad sazinies ar mūsu personāla vadības komandu un pastāsti vairāk par sevi – ags.hr@atea.com.
Aktuālās vakances
Projekta "#darbavietas" veidotāji: dizains – Māris Rītiņš, izstrāde – Karīna Sabecka, Ervīns Malnačs, redaktores – Līga Švāne, Kristīne Melne, projekta vadītāja – Žanete Kļaviņa, mediju komunikācijas eksperti – Lauma Simanoviča, Inese Skaraine, Aija Daukste, Ieva Zeibote, Laura Šteinberga, Līva Lāce, Elīna Gārbena. Saturu sagatavojuši projekta partneri.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.