Ražojam neticamo kopš 1963. gada
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA ir pilna spektra stikla šķiedras ražotne, kurā dzimst unikāli, augstvērtīgi un laikmetīgi produkti ar augstu pievienoto vērtību un plašu pielietojuma klāstu visai pasaulei. Mūsu sauklis – RAŽOJAM NETICAMO – iemieso mūsu apņemšanos ar stikla šķiedras produktiem uzlabot dzīves kvalitāti miljoniem cilvēku ik dienu.
Mūsu darbs faktos un skaitļos 2022
Mēs lepojamies, ka esam viens no vadošajiem stikla šķiedras produktu ražotājiem Eiropā un ar savu ikdienas darbību un investīciju attīstības projektiem ik dienu vēlamies izcelt stikla šķiedras ražošanas nozari kā pievilcīgu, perspektīvu un konkurētspējīgu nozari ar daudzveidīgām un labi apmaksātām karjeras iespējām.
– Stefans Jugels, AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA valdes priekšsēdētājs
Šogad svinam 60!
60 gadu laikā esam piedzīvojuši daudz – gan finansiālo krīzi un valsts iekārtas maiņu, gan atdzimšanu un jaunu ražotņu būvniecību. Par spīti visam šis laiks AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA ļāvis pamazām nostiprināt savu lomu starptautiskā tirgū kā nopietnam spēlētājam un iemācījis, ka galvenie varoņi mūsu stāstā ir un vienmēr būs mūsu darbinieki. Galu galā, aiz katra mūsu saražotā stikla šķiedras pavediena un inovatīvā produkta šo 60 gadu garumā vienmēr ir stāvējis cilvēks. Sveicot uzņēmumu 60. dzimšanas dienā ar pašu iedziedātu dziesmu un video klipu, mūsu kolektīvs pierāda, ka ir uzņēmuma spēcīgais kodols, kas būs klāt arī turpmākajā ceļā uz panākumiem.
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA – uzņēmums ar starptautisku pieredzi
Mums vietējā tirgū jau sen ir palicis par šauru, tāpēc savas ambīcijas ražošanā un biznesā realizējam arī starptautiskā mērogā, vairāk nekā 95% produkcijas eksportējot uz ārvalstīm. Par mūsu galveno tirgu ir kļuvusi Eiropa, taču biznesa apjoms tiek palielināts arī Ziemeļamerikā un Āzijas valstīs.
Procentuāli Eiropas Savienības valstis veido 75% no uzņēmuma tirgus apjoma, Ziemeļamerika – 14,2%, Āzija – 6,5%, Tuvie Austrumi – 2,3%, bet citas valstis – 2%. Šobrīd AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA ir unikāls tirgus spēlētājs – vienīgais Rietumu piegādātājs augstas temperatūras noturības stikla šķiedras produktiem.
Stikla šķiedras stāsts: no smiltīm līdz gatavam produktam
Stikla šķiedra ir unikāls un plašākai auditorijai līdz galam neatklāts produkts, kura vērtīgās īpašības un plašos pielietojuma veidus zina vien retais, taču tā ik dienu ir tepat mums līdzās. Mūsu ražotnē Valmierā stikla šķiedras pārstrādes procesā top tādi vērtīgi produkti kā diegi, audumi, filci un celtniecības sieti, kas jau paguvuši ieņemt būtisku lomu dažādu nozaru darbībā.
Mašīnbūve un elektroauto rūpniecība (skaņas un siltuma izolācijā, bateriju izolācijas materiālos);
Ugunsdrošība (ugunsdrošajos aizkaros, ugunsaizsardzības apģērbos);
Aviācija un kosmosa industrija (lidmašīnu konstrukcijās);
Būvniecība (skaņas un siltuma izolācijā un renovācijā);
Arhitektūra (jumta segumos un fasādēs);
Sporta inventārs (sērfošanas un snovborda dēļu, hokeja aprīkojuma ražošanā);
Būtiskākās nozares, kurās izmanto stikla šķiedras produktus
Kuģu būve (skaņas un siltuma izolācijā);
Rūpniecība (termoizolācijas pārsegos).
Mēs esam reģiona sirds
Jau 60 gadu par savām mājām mēs saucam Valmieru – vietu, kuras stāstu un cilvēkus esam iemīļojuši līdz sirds dziļumiem. Mums ir patiess prieks, ka šo gadu laikā esam izauguši tik tālu, lai ar lepnumu varētu nest Valmieras lielākā darba devēja vārdu un nodrošināt darba vietas ne tikai 1201 darbiniekam, bet arī nesaistīti ap 10 000 iedzīvotājiem kopumā. Mūsu panākumi ir arī Valmieras un Latvijas panākumi – ar savu darbu mēs ieguldām vietējās kopienas attīstībā, nodarbinātībā, valsts ekonomikas un tautsaimniecības izaugsmē.
STEM joma – nākotnes kapitāls
Lai praktiskas darbošanās un spēļu veidā parādītu, cik STEM joma var būt aizraujoša, un ieinteresētu bērnus to apgūt arī nākotnē, šogad organizējām bezmaksas izglītojošas vasaras nometnes uzņēmuma darbinieku atvasēm. To ietvaros 90 bērni vecuma grupā no 1. līdz 6. klasei pētīja, būvēja, modelēja, eksperimentēja, darbojās ar 3D printeriem un 3D pildspalvām, izzināja elektronisko savienojumu un energoefektivitātes pamatus, kā arī izmēģināja roku algoritmu veidošanā un programmēšanā.

Pateicoties veiksmīgai dalībai Sabiedrības integrācijas fonda grantu programmā “Ģimenei draudzīga darbavieta”, mums izdevās iegūt 3000 eiro līdzfinansējumu STEM nometņu īstenošanai arī nākamajā gadā.
Kļūsti par mūsējo!
Mēs ticam, ka veiksmīga un konkurētspējīga uzņēmuma pamatā ir spējīgi un uz izaugsmi vērsti darbinieki. Tāpēc mēs apņemamies sniegt sakārtotu, ilgtspējīgu un ģimenēm draudzīgu darba vidi, kurā ir ne tikai patīkami atgriezties, bet arī plaukst jaunas un vērtīgas idejas. Galu galā mūsu stikla šķiedru ražo iekārtas, bet biznesu veido un vada cilvēki – visā, ko mēs darām, cilvēks ir vissvarīgākais.
Rūpes par veselību un labklājību – darba aizsardzības līdzekļi, veselības pārbaužu līdzmaksājumi, bezmaksas fizioterapeiti un veselības eksprespārbaudes uz vietas uzņēmumā.
Iespēju mācīties un pilnveidoties – apmaksātas apmācības un kursi, mācību atvaļinājumi, iespēja kļūt par uzņēmuma stipendiātu un turpināt studēt.
Palīdzību ikdienas izdevumu segšanā– organizēts un apmaksāts transports uz un no darba dažādos maršrutos, degvielas atmaksa apmācību laikā un atbalsts ēdināšanas apmaksai.
Atbalstu ģimenēm ar bērniem– 300 eiro pūriņa nauda, piedzimstot bērniņam, 200 eiro skolas nauda, uzsākot mācības pirmajā klasē, kā arī 50% atlīdzība (150 eiro gadā) STEM nometnēm vai pulciņiem bērniem.
Rūpes par ilggadīgajiem darbiniekiem– lojalitātes prēmijas un piemaksas par darba stāžu.
Konkurētspējīgu atalgojumu – mūsu uzņēmuma vidējais atalgojums gan ražošanā, gan uzņēmumā kopumā ir vairāk nekā 50% virs Vidzemes vidējā atalgojuma un 25% virs Latvijas vidējā atalgojuma.
Ko mēs nodrošinām?
Papildu atvaļinājumu un brīvdienas – vairāk apmaksātu brīvdienu visiem mūsu darbiniekiem, t.sk. apmaksātas brīvdienas darbiniekiem, kuri strādā naktīs, vecākiem ar bērniem un papildu brīvas dienas īpašās un negaidītās dzīves situācijās.
Sporta un atpūtas iespējas – 50% līdzmaksājums sporta nodarbībām, peldbaseina un atpūtas zonas apmeklējumam Valmieras Olimpiskajā centrā un dalībai darbinieku tautas sporta sacensībās, kopīgi darbinieku saliedēšanas pasākumi, uzņēmuma organizētas aktivitātes darbiniekiem, ģimenēm un darbinieku bērniem.
Iepazīsti topošos kolēģus
AS VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA būtība neļauj palikt uz vietas – mūsos ir nemitīga vēlme iet arvien tālāk un pārbaudīt, kur tad ir mūsu robeža. Un vai tāda vispār ir?

Jau deviņus gadus esam atzīts kā viens no TOP 3 Vidzemes reģiona darba devējiem. Tas apliecina, ka darbinieki novērtē mūsu centienus un saredz mūs kā sakārtotu, patīkamu un uz attīstību vērstu darba devēju.

Apgūstot arvien jaunus tirgus un sasniegumu virsotnes, lūkojam pēc jauniem, drosmīgiem un enerģiskiem darbiniekiem, kuri papildinās mūsu plašās komandas rindas un sniegs savu pienesumu uzņēmuma tālākajā darbībā. Sākums vienmēr ir neziņas pilns, bet ar tādiem spēcīgiem un zinošiem kolēģiem uztraukums izplēn un viss ir pa spēkam!

Aktuālās vakances
Projekta "#darbavietas" veidotāji: dizains – Māris Rītiņš, izstrāde – Karīna Sabecka, Ervīns Malnačs, redaktores – Līga Švāne, Kristīne Melne, projekta vadītāja – Žanete Kļaviņa, mediju komunikācijas eksperti – Lauma Simanoviča, Inese Skaraine, Aija Daukste, Ieva Zeibote, Laura Šteinberga, Līva Lāce, Elīna Gārbena. Saturu sagatavojuši projekta partneri.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.