Foto: Shutterstock
Atrasts drupās, izvilkts no akas, nocelts no koka... Jā, no tādām situācijām gandrīz vai par mata tiesu izglābti gan kaķi, gan suņi. Nepatikšanās četrkājainie draugi mēdz iekulties paši, taču reizēm arī dabas spēki pastrādā savu. Paldies čaklajām un palīdzīgajām rokām, kas nepamet mīluļus novārtā un palīdz kaķīšiem un sunīšiem izķepuroties! Lūk, vairāki stāsti, kas pierāda dzīvnieku izturību. Viņi noteikti ir dzimuši laimes krekliņā! Sarakstam nevarējām nepievienot arī kādu divkājaino draugu - gulbi, kuru pirms pāris gadiem izglāba pašmāju brašie vīri.

Pēc zemestrīces Itālijā glābēji atrod drupās iesprūdušu sunīti

30. otktobrī Umbrijas reģionā Itālijā novērota ārkārtīgi stipra zemestrīce, kuras ietekmē sabrukušas vairākas mājas. Taču dienu pēc tam glābējiem izdevies no drupām atbrīvot izdzīvojušo – sunīti, ziņo "Reuters".

Viena no spēcīgākajām zemestrīcēm Itāliju pārsteidza oktobra izskaņā, un nu publicētajā video redzams, kā glābēji no gruvešiem atbrīvo četrkājaino draugu, tumšas krāsas sunīti.

"Reuters" vēsta, ka glābēji strādājuši paši ar savu suni, kura spēcīgā oža norādījusi uz iespējamo aprakto sugasbrāli. Vairāki glābēji ķērušies pie darba, lai izraktu ceļu līdz nelaimē nonākušajam mīlulim, kurš gan neesot izskatījies īpaši cietis. Apkārtējie suni padzirdīja, vienlaikus sakot, ka esot nepieciešams veterinārārsts, lai saprastu, vai tā dzīvībai nedraud briesmas.

Lasīt vairāk

32 dienas pēc zemestrīces Itālijā no gruvešiem izglābts kaķītis

Foto: AP/Scanpix

Kopš traģiskās zemestrīces Itālijā pagājušas jau 32 dienas, un nu kļuvis zināms, ka gruvešos atrasts vēl viens izdzīvojušais – četrkājainais draugs, ziņo "The Dodo".

Kamēr glābēji un brīvprātīgie pārmeklējuši augustā sagruvušās mājas atliekas, atradums viņus pārsteidzis. Izrādās, gruvešos vismaz 32 dienas pavadījis arī kaķītis. Vairāk nekā četras nedēļas mīlulis dzīvojis bez ūdens un pārtikas, tāpēc likumsakarīgi, ka kaķītis bija dehidrējies, taču nekādu citu veselības problēmu mīlulim neesot bijis.

Interesanti, ka pie mājas tobrīd arī esot bijuši tās saimnieki – ģimene, kas sagruvušajā miteklī dzīvojusi un vērojusi, kā tiek pārmeklēts viņu iznīcinātais īpašums. Tāpēc liels bijis viņu pārsteigums redzēt, ka mājas mīlulis ir izdzīvojis. Saimnieki priecājušies par to, ka viņu kaķis Roko ir atrasts.

Lasīt vairāk

Policisti ASV atdzīvina suņuku, kas gandrīz pakāries savā pavadā

Arkanzasas pilsētas policijas darbiniekiem Džeisonam Legleiteram un Veidam Hamondam 8. jūlijs būtu parasta diena, ja viņu ceļā negadītos kāds īpašs gadījums, liecina "Facebook" ievietotā informācija. Abi vīrieši, pildot dienesta pienākumus, izglābuši kādu nelaimē nonākušu sunīti.

Kā jau tas policijas ikdienā notiek, nākas saskarties ar dažādiem likumpārkāpējiem, un tā bijis arī saulainajā 8. jūlija dienā, kad policisti izsaukti uz vietējo veikalu Arkanzasas pilsētā Kanzasas štatā ASV. Kad policisti aizturējuši veikala zagli un ievietojuši aizturēto personu policijas automašīnā, veikala darbinieks vērsa policistu uzmanību uz stāvvietā esošo automašīnu, pie kuras pa priekšējā sēdekļa atvērto logu karājās pavadā ieķēries suņuks. Dzīvnieks pavadā būtu pakāries, ja mīluli laikus nepamanītu veikala darbinieki un policija.

Četrkājainais draugs karājies pavadā, bijis nekustīgs un teju vai miris. Taču policisti nezaudēja modrību, paņēma viņu rīcībā esošo nazi un sagrieza pavadu, atbrīvodams sunīti. Dzīvnieciņš vēlāk gulējis uz zemes bez dzīvības pazīmēm.

Lasīt vairāk

Indijā glābj kucēnu, kas iestidzis līdz kaklam piķī

Foto: Kadrs no video

Indijā trīs mēnešus vecs klaiņojošs kucēns gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē nokļuvis lielā ķezā – līdz kaklam iestidzis biezā piķa slānī netālu no šosejas, kuras segums ticis remontēts. Kāds zēns atradis kucēnu pilnīgi bezpalīdzīgi guļam piķī, pilnīgi padevušos skarbajam liktenim – suņuks nav spējis pat pakustēties, kur nu vēl izkļūt no ķepīgās masas.

Zēns piezvanījis dzīvnieku neatliekamās palīdzības dienestam, un kucēns ticis glābts.

Sarežģītāk bijis attīrīt kucēna kažociņu no piķa. Dienesta darbinieki šim nolūkam izmantojuši augu eļļu, ar to pacietīgi masējot darvu nost no apmatojuma. Pēc tam kucēns ticis vannots. Šo procedūru kombināciju nācies atkārtot četras reizes.

Lasīt vairāk

Indijā glābj un līdz nepazīšanai pārvērš nāvei nolemtu ielas suni

Foto: Kadrs no video

Indijas klaiņojošo dzīvnieku glābšanas centra darbinieki snieguši palīdzību pamestam sunim, kurš smagi ielaista kašķa dēļ pilnībā zaudējis apmatojumu un, čokurā sarāvies, gulējis ceļmalā, absolūti padevies mokošajai slimībai. Pēc diviem mēnešiem dzīvnieku draugu aprūpē slimības novārdzinātais un izķēmotais suns pārvērties līdz nepazīšanai – atguvis savu balto kažociņu un ticību cilvēkiem.

24. septembrī Indijas vadošā klaiņojošo dzīvnieku glābšanas centra "Animal Aid Unlimited" Youtube kontā publicēts ārkārtīgi saviļņojošs video ar nosaukumu "Amazing transformation of sick dog who had given up hope" (Suņa, kurš bija zaudējis visas cerības, brīnumainās pārvērtības), kas nepilnu divu nedēļu laikā skatīts vairāk nekā četrus miljonus reižu.

Ceļmalā apātiski gulošo, izkāmējušo dzīvnieku, kura ādu viscaur klājis kašķis, glābēji drošības pēc sagūstījuši, izmantojot ķeramo tīklu, lai izslēgtu kaut mazāko iespēju, ka suns pārbijies aizbēg un spiests pavadīt vēl kaut vienu dienu bez ārstēšanas, kas viņam tik ārkārtīgi nepieciešama.

Lasīt vairāk

No koka galotnes 30 metru augstumā ASV nocelts kaķītis

Foto: Kadrs no video

Zināms, ka ugunsdzēsējiem un glābējiem bieži vien nākas glābt nelaimē nonākušus kaķīšus, un tas nav retums arī Latvijā. Oregonā, ASV, gandrīz no pašas koka galotnes nocelts kaķis, kas tur pavadījis vairāk nekā trīs dienas, ziņo "WIAT".

Arborists Tailers Rots, kurš piedalījies kaķa glābšanas operācijā, portālam pastāstījis, ka kaķa Fīvela saimnieces zvanu saņēmis pirmdienas, 5. decembra, rītā. Jau tad kaķis kokā esot pavadījis vairāk nekā 50 stundas. Saimniece nesekmīgi centusies iepriekš sapulcēt palīgus, kuri, lai arī ieradušies notikuma vietā, tomēr neesot spējuši palīdzēt kaķim atgriezties uz zemes.

Pats Rots palīgā devies nākamajā dienā, 6. decembrī. Sācis darbu un uzkāpis kokā nepilnu 20 metru augstumā, tuvojoties vietai, kur atradies kaķis, Rots lēsa, ka no Fīvela viņu šķīruši aptuveni trīs metri. Bet te pēkšņi kaķis uzskrējis vēl augstāk kokā, gandrīz līdz pašai galotnei.

Lasīt vairāk

Aizkustinošs stāsts par Džonu Sniedziņu, kuru 'norakstīja' pat patversmē

Atrasts uz ielas, novārdzis un slimīgs, kaķītis Džons Sniedziņš pierāda, ka cerība ir katram četrkājainajam draugam, pat tam, kas sākotnēji var šķist absolūti bezcerīgs. Mīlulis ātri atguvis zaudēto svaru, spožo spalvu un dzīvesprieku, bet par to jāpateicas viņa saimniecei, kurai sākotnēji ieteica šo kaķīti tomēr neizvēlēties.

Baltā Džona Sniedziņa stāsts sākas 2016. gada 23. jūnijā, dienā, kad viņu, izbadējušos mīluli, atrada kādā pilsētā Dienvidkorejā. Nelaimē nonākušo dzīvnieciņu labvēļi nogādāja dzīvnieku patversmē, bet ziņas par viņu tika ievietotas tās mājaslapā. Tur viņu ieraudzījusi Reičela Brauna, kura sapratusi – kaķītim būs lemts dzīvot pie viņas. "Apraksts liecināja, ka kaķis bija dehidrējies, novājējis un ar smagu elpvadu infekciju. Es aprunājos ar pazīstamu veterinārārstu, kurš teica, ka problēmas ir viegli ārstējamas, un mans draugs, kurš runā korejiešu valodā, piezvanīja uz patversmi, lai aizrunātu kaķi," pastāsta sieviete. Patversmē gan par viņas lēmumu sākumā neviens neesot priecājies: "Patversmes vadītājs teica, ka kaķis netiek piedāvāts adopcijai un ka viņa ārstēšana tāpat būtu ļoti dārga. Vēl viņš teica, ka kaķis ir ļoti slims un, lai arī ir jauki, ka mēs gribam kaķi adoptēt, mīlulis neesot tā vērts. Taču tas tikai nostiprināja manu vēlmi kaķīti adoptēt, un nākamajā dienā es biju pēc viņa klāt."

"26. jūnijā es viņam piešķīru vārdiņu un uzreiz aizvedu kaķi uz tuvāko diennakts klīniku. Tur viņu apskatīja vismaz četri vai pieci ārsti, kuri noteica, ka viņam bija korona vīruss. Džona saķepusī spalva tika nogriezta, viņa seja – nomazgāta. Džons svēra pusotru kilogramu, un man pateica, ka viņš ir aptuveni gadu vai divus vecs. Mute bija pilna čūlām, organisms bija iekaisis... Pavisam drīz kaķis sāka vemt asinis. Ārsti domāja, ka kaķis cieš no korona vīrusa izraisītas slimības, kas kaķiem ir nāvējoša un neārstējama. Ārsti paziņoja, ka kaķa aknas un nieres atsakās darboties un ka viņš, domājams, neizdzīvos. Man bija jāizvēlas – iemidzināt vai ārstēt Džonu. Es izvēlējos ārstēt," kaķīša cīņu par dzīvību raksturo Reičela.

Lasīt vairāk

'National Geographic' analizē unikālo Latvijas gulbju izglābšanas gadījumu

Pērn sociālajos tīklos populārs kļuva video, kur divi vīrieši izglābj divus paugurknābja gulbjus, kuri sapinušies kopā ar kakliem un spārniem un, nespēdami atraisīties, pilnībā zaudējuši spēkus. Daudzi gribēja zināt, kas ir noslēpumainie gulbju glābēji un kā vispār varēja gadīties, ka putni sapinas tik bīstamā mudžeklī. Šo gadījumu izpētījis žurnāls "National Geographic".

Aleksandrs un Vitālijs Drozdovi kādā pavasara dienā pastaigājās gar Mazo Juglu, ārpus Rīgas, kad izdzirdēja dīvainus šļakstus skanam no tālāk esošās ietekas puses.

"Mēs nolēmām aiziet apskatīties, kas tur notiek," izdevumam pastāstīja Aleksandrs.

Brāļi, kuri abi ir fotogrāfi, ieraudzīja divus paugurknābja gulbju tēviņus, izmisīgi ķepurojoties ūdenī, jo to kakli un spārni bija bezcerīgi sapinušies.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!