Lai kaut nedaudz pietuvotos zvēru dzīvei savvaļā un sniegtu iespēju palūkoties uz dzīvniekiem no cita skatu punkta, kanādiešu režisors nofilmējis tīģeru dzīvi pēc iespējas dabiskākos apstākļos. Arī lielie dzīvnieki izrādīja interesi par objektu, kas viņus filmēja.

Producents, režisors un dronu kompānijas "Dizifilms" dibinātājs Deivids Etjēns Durivāžs ir publicētā video autors. Tajā uzņemtie kadri filmēti ar dronu jeb bezpilota lidaparātu, kam piestiprināta videokamera. Tādējādi var iegūt unikālus un neparastus kadrus bez cilvēka klātbūtnes, jo drons ir vadāms attālināti.

Kā redzams video, tīģerus neparastais lidojošais objekts ieinteresē un lielie kaķi ziņkārīgi cenšas tam skriet pakaļ un pat to "nomedīt", kas, saprotams, neizdodas. Piesnigušajā, neskartajā laukā tīģeri atstāj savas pēdas, video skatītājam ļaujot aizdomāties, kāda ir šo zvēru dzīve savvaļā.

Lai arī video ar tīģeriem publicēts vien 14. decembrī un skatīts tūkstošiem reižu, tas ir fragments no Durivāža īsfilmas, ko varat aplūkot video zemāk un kura publicēta 2016. gada februārī. Tajā bez tīģeriem redzams arī, piemēram, polārlāču pāris un bizoņi.

Savvaļas zoodārzā Kvebekā, Kanādā, uzņemtie kadri rāda tīģeru dzīves pēc iespējas dabiskākos apstākļos, arī dziļā sniegā. Kā vēstīts zoodārza mājaslapā, tā apmeklētājiem ir iespēja redzēt vairāk nekā 70 sugu dzīvniekus vidē, kādā viņi dzīvotu savvaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!