Foto: Sputnik/Scanpix
18. janvārī zoodārzā Krievijā dzimis veselīgs zilonēns, un fotogrāfijas ar jauko dzīvnieciņu jau publicētas.

"Rusmia" ziņo, ka ņiprais zilonēns dzimis zoodārzā Krievijā, Rostovā pie Donas. Veselīgais mazulis dzimis ziloņmātei Sintai un tēviņam Jumam.

Tiesa, to par "mazuli" ir grūti nosaukt, jo jau piedzimstot šīs sugas dzīvnieciņi sver desmitiem kilogramu. Šobrīd ziloņu meitenīte sverot aptuveni 130 kilogramus. Drīz pēc dzimšanas jaunie dzīvnieciņi iemācās nostāvēt kājās un apgūt dažādas iemaņas, kā arī izzināt pasauli.

"Dzemdības noritēja veiksmīgi, māmiņa un jaundzimušais jūtas labi. Šobrīd viņi atrodas kopā, māmiņa meitiņu baro ar pienu. Mazulīte ar māmiņu kopā atradīsies vismaz divus gadus," norādījuši zoodārza pārstāvji. "Ik dienu zilonēnam jākļūst smagākam par vienu kilogramu. Gada vecumā viņai jāsver aptuveni 450 kilogramus."

11 gadus vecais ziloņpāris Sinta un Juma zoodārzā Rostovā pie Donas nonācis 2009. gadā, vēsta "Life.ru". Iepriekš dzīvnieki mituši zoodārzā Berlīnē, Vācijā.

Pagaidām bez vārda esošais zilonēns ir Sintas otrais mazulis. Viņai jau iepriekš kļuvusi par māmiņu meitai Sitarai, kura ir jau sešus gadus veca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!