Foto: Reuters/Scanpix
Mīlošas un atbildīgas māmiņas sastopamas arī dzīvnieku pasaulē, un to laiku pa laikam pierāda gan foto, gan video fragmenti, kuros iemūžinātas dažādu sugu ģimenes un zvēriņu ikdiena. Tāpēc Māmiņdienas noskaņās piedāvājam ielūkoties populāro pandu māmiņu un viņu mazuļu ikdienā, kā arī īpašos mirkļos!

Neganta pandu māmiņa nočiepj mazuļa ābolu

Kaimiņa dārzā ābols gardāks, vai ne? Ko līdzīgu varētu teikt par pandu māmiņu Ķīnā. Lielā lācenīte, apēdot sev piešķirto gardumu, atņēmusi un kāri notiesājusi arī ābolu, kas atņemts pašas mazulim.

Lasīt vairāk

Pandu ģimenes uzjautrinošās domstarpības par spēlēšanos kokā

Kuram gan patīk brīži, kad vecāki neļauj kaut ko darīt? Arī pandu ģimenītē šādas sajūtas nav svešas. Ķīnā iemūžinātais video pierāda, ka pat pandu mazuļi var izrādīt nepatiku saviem vecākiem, kuri neļauj pandiņai spēlēties un rāpties kokā.

Lasīt vairāk

Žiperīgi pandu dvīnīši pirmo reizi priecē apmeklētājus zoodārzā Vīnē

Šēnbrunas zoodārza pandu dvīnīšiem februāra izskaņa bija īpaša, jo viņi pirmo reizi parādīti plašākai publikai. Aizvadītā gada augustā dzimušos lācēnus līdz šim zoo apmeklētāji nevarēja apskatīt.

Lasīt vairāk

Pandu ģimenīte nevēlas spēlēties ar jaunāko brālīti

Arī vienatnē var spēlēties, bet kopā taču jautrāk! To pierāda lielo pandu ģimenīte Toronto zoodārzā Kanādā, kur tiešsaistes novērošanas kamerā manīts, kā pandu brālītis izmisīgi cenšas iesaistīt spēlēs pārējos ģimenes locekļus.

Lasīt vairāk

Pandu māmiņa palīdz mazulim nokāpt no koka

Smitsonu Nacionālajā zoodārzā ASV mīt ļoti aizrautīga pandu ģimenīte, un darbinieki nekautrējas publiskot kadrus no dzīvnieciņu ikdienas. Tā, piemēram, nesen publicētais video rāda jebkurai māmiņai vai tētim saprotamu darbību - bērna uzmanīšanu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!