Kādā fermā Zviedrijā pērn pieredzēts neparasts notikums. Tur kaķenīte Elsa izrādījusi mātišķas jūtas pret citas sugas pārstāvjiem – pīlēniem, kurus iejūtīgi sākusi aprūpēt.

Kaķenītes un pīļu saimniece Ingela Ljunga, kurai pieder ferma, zviedru portālam "The Local" 2016. gadā atklājusi, ka pīlēni izšķīlušies ap Lieldienu laiku. Taču īstens pārdzīvojums radies gadu vecajai kaķenei Elsai, kura sākusi neprātīgi klaigāt. Viņa staigājusi naktī un skaļi ņaudējusi, tiklīdz izdzirdēja putniņu čivināšanu, šķiļoties no olām. "Man šķita, ka viņa grib viņus apēst, ka viņa to uzskata par ēdienu," ieminējusies Ljunga.

"Taču tad es padomāju – labi, palaidīšu viņu tuvāk pīlēniem, lai viņa paskatās," nolēmusi saimniece. Tālākais pārsteidzis viņu pašu, jo kaķenīte nevis uzbrukusi mazajiem putnēniem, bet gan sākusi uzvesties kā māmiņa. Viņa uzmanīgi patvērusi pīlēnus aiz kakla tā, kā kaķenītes aiz skausta satvertu savus kaķēnus. Turklāt Elsa sākusi pīļukus mazgāt, laizot to spalvas.

Klāt noliekot vēl vienu pīlēnu, Elsa turpinājusi izrādīt pieķeršanos putnēniem. "Vienīgā problēma bija tāda, ka viņa gribēja pīlēniem likt zīst, taču viņi, protams, to nedarīja. Tad viņa kļuva nedaudz satraukta," skaidroja Ljunga. Toreiz viņa bažījusies, vai kaķenīte Elsa nebūs pilnīgi satriekta, kad pīlēnus nāksies viņai atņemt un kad putnēni izaugs. Kā nekā, kaķenīte uzskatījusi, ka pīlēni ir viņas kaķēni.

Pērn par šo neparasto gadījumu ziņoja arī lielākie zviedru mediji, un saimniece izteikusies, ka daudzi cilvēki interesanto notikumu apšauba: "Cilvēki tam netic, bet viņa tik tiešām ir mīloša. Viņa murrā un par pīlēniem ļoti rūpējas."

Kopš tā laika pīlēni jau izauguši par lieliem putniem, bet par viņu attīstību saimniece publicējusi vairākus video.

Piemēram, šajā video var vērot, kā pīlītes izskatās pieaugušas un peldas dušā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!