Foto: Kadrs no video
Trīs gadus vecais meinkūns Otijs nav iesācējs, bet gan ir pieredzējis ceļotājs, kas vērojis elpu aizraujošus skatus ASV, vēsta "Adventure Cats". Runča saimnieks Džasta Adamsa atklājusi, kāds ir četrkājainā drauga dzīvesstāsts un kāpēc kaķītis tik daudz ceļo.

Otija, kā viņu mīļi dēvē saimniece, stāsts sākas 2014. gada septembrī, norādīts "That Cat Blog". Pamesto kaķīti Montanas štatā ASV Adamsa izglābusi, kad Otijs bijis mazs kaķēns, un kopš tā laika viņi esot nešķirami. Tas arī bijis iemesls, kāpēc kaķis tik daudz ceļo, teikusi saimniece Adamsa: "Viņš mums pievienojās, jo man nepatika viņu atstāt vienu. Kad nedēļas nogalēs kaut kur dodamies, viņš sēž pie durvīm un raud, jo baidās, ka mēs varētu viņu atstāt. Taču, tiklīdz es pajautāju, vai viņš vēlas doties mums līdzi, viņš noņaudas un mēs ejam kopā."

Ceļotājkaķis izbaudījis gan tuvākas, gan tālākas takas, esot pieradis pie braukšanas automašīnā un pat laivošanas. Otijs pat esot pārlaidis nakti laivā uz ūdens, saimniece norādījusi: "Kaķi spēj paveikt daudz vairāk, nekā cilvēks spēj iedomāties."

Īpaši iecienīts esot Jeloustounas nacionālais parks, kurā varot sastapt dažādu sugu dzīvniekus. Saimnieki savu mīluli iesaistot teju vai ikvienā pastaigā un pārgājienā, tāpēc ar laiku kaķis pieradis pie svešajiem zvēriņiem: "Viņš jau kopš mazotnes bijis līdzās lieliem dzīvniekiem. Viņš izturas mierīgi to klātbūtnē, vienkārši skatās pa logu un vēro viņus," par dabas iepazīšanu caur automašīnas logu minējusi saimniece Adamsa.

Lai arī daudzi mājdzīvnieki nespēj pierast pie pārvietošanās automašīnā, Otijs mierīgi baudot apkārtējos skatus un pat reizēm labprāt izvēloties skatīties caur atvērtu logu.

Četrkājaino piedzīvojumu meklētāju gan saimnieki ļoti uzmanot, tāpēc neesot tā, ka kaķis tiktu pakļauts bīstamām situācijām. "Mēs laivojam lēnām. Ja tuvumā ir suņi, vienmēr uzmanos un pārliecinos, ka viņi labi saprotas ar kaķi. Un mums vienmēr līdzi ir ūdens," apliecinājusi Adamsa.

Ticams, ka runcis izbauda atrašanos dažādās vietās, taču ļoti daudz gūstot arī paši saimnieki: "Labākais ir tas, ka viņš visur ir kopā ar mums. Mūsu mazajā ģimenītē esam trijatā, un Otijs mums nozīmē visu. Es jūtos kā traka kaķu tante, jo viņu tik ļoti mīlu!" priecājusies Adamsa.

Lūk, vēl vairāki kadri no ceļotājkaķa Otija piedzīvojumiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!