Tūkstošiem interesentu no vismaz 50 valstīm – tādu pielūdzēju pulku ieguvis runcis Džespers no Norvēģijas. Būdams šai valstij raksturīgas kaķu šķirnes pārstāvis, viņš lepni nes tās vārdu pasaulē un ir ļoti aktīvs mīlulis, par kura piedzīvojumiem vēsta daudzās fotogrāfijas. Te viņš ir kalnos, te – mežā, bet citā dienā atpūšas pie ūdeņiem. Ja nebūtu viņa sportisko saimnieku, iespējams, Džespers ne ar ko neatšķirtos no kaķīša, kas mīt tavā vai kaimiņa mājā. Taču viņam ir savs stāsts.

"MansDraugs" vērsās pie runča saimniekiem, lai uzzinātu ko vairāk par skaisto mīluli ar rudas krāsas kažociņu. Viņi pastāstīja, ka Džesperpuss jeb Džespers ir trīsarpus gadus vecs kaķītis no Norvēģijas. Pie pašreizējiem saimniekiem viņš nonācis, kad bijis aptuveni divus mēnešus vecs. "Mūsu mājās visi rudi kaķi ir saukti par Džesperu," īpašo tradīciju atklāja skaistā runča saimniece Aina.

Jāteic, ka Džespers ir tipisks norvēģu mīlulis. Šai valstij īpaši raksturīga kaķu šķirne ir Norvēģijas meža kaķis. Dzīvnieciņiem ir liels augums, pūkains kažociņš (arī austiņu iekšpuse) un draiskulīgs raksturs. Aina apstiprināja, ka kaķi ir populārākie mājdzīvnieki Norvēģijā, un izplatīta mīluļu šķirne ir tieši Norvēģijas meža kaķis.

Kā redzams fotogrāfijās, kuras iepatikušās tūkstošiem sekotāju, runcis kopā ar saimniekiem dodas arī pārgājienos. Aina skaidroja, ka citādi nemaz nevarētu būt, jo viņas ģimenes locekļi esot visai aktīvi: "Viņš jau no paša sākuma piedalās visos mūsu piedzīvojumos. Mēs esam ļoti aktīva ģimene, bieži dodamies pārbraucienos un piedalāmies sporta spēlēs. Džespers nevarēja palikt mājās viens pats, tāpēc mēs viņu ņēmām līdzi," pastāstīja Aina. "Acīmredzot viņam tas patika. No mazām pastaigām tas ir attīstījies līdz pārgājieniem, makšķerēšanas, slēpošanas un citām aktivitātēm." Saimniece arī piebilda, ka Džesperam, šķiet, visvairāk patīkot piedzīvojumi, kuros iekļauta arī makšķerēšana.

Lūgta raksturot savu mājas mīluli, Aina stāstīja: "Pacietīgs un jauks. Skaidri parāda, ja viņam kaut kas nepatīk. Viņam patīk būt mājās, garšo našķi. Viņš ir ļoti gudrs, prot diedelēt gardumus. Vienmēr mūs sagaida mājās, kad pārnākam no darba. Kopā ar mums viņš arī atpūšas." Tāpat rudajam runcim patīkot ķert peles, to viņš darot ļoti aizrautīgi.

Tiesa, vislielāko ievērību guvušas tieši aktivitātes, kurām nododas rudais runcis un viņa saimnieki. Aina minēja, ka kaķim dažādos sociālajos tīklos kopumā seko teju vai simts tūkstoši interesentu no 50 pasaules valstīm. Viņa arī piebilda, ka līdz ar Džespera popularitāti cer pievērst uzmanību kaķu labklājībai un cilvēku izglītošanai par dažādām ar peļu junkuriņiem saistītām tēmām. "Kaķi ir vieni no tiem, pret kuriem visbiežāk izturas nolaidīgi," tā saimniece.

Taču vismaz vienā veidā noteikti Ainai izdodas pievērst uzmanību. "Kad esam ar Džesperu, vienmēr ir kāds, kurš atpazīst viņu uz ielas, vilcienā vai kaut kur pa ceļam. Un tas vienmēr ir ļoti patīkami," par negaidītām tikšanās reizēm ar Džespera sekotājiem atklāja Aina. Tāpat īpašs notikums esot bijis grāmatas izdošana. "Mēs radījām biogrāfisku grāmatu par Džespera dzīvi un divus mēnešus pavadījām, ceļojot pa valsti un prezentējot grāmatu. Arī tad satikām daudzus mūsu sekotājus," pastāstīja Džespera saimniece.

Sekot līdzi Džespera piedzīvojumiem var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!