Īpašus dzīvniekus interneta vidē ir grūti nepamanīt. Par tiem ātri vien uzzina daudzviet pasaulē, tādējādi pavēstot par īpašiem kaķiem un suņiem, kas dzīvo starp mums. Un tāda ir gan kaķenīte Baba, gan sunītis Fozijs, gan citi četrkājainie draugi, kuru izskata īpatnības pamanīs ikviens.

Miljona apjūsmotā kaķenīte Baba, kura nekad neizaugs liela

Lila jeb Mazā Baba ir kaķenīte, kurai ar saimniekiem ir paveicies, tā gribas teikt, iepazīstot dzīvnieciņu, kuru daba radījusi ar pavisam īpašu izskatu. Viņa allaž paliks kā kaķēns, taču Babas dzīvotprieks ir neizmērojami lielāks.

Babas saimnieks Maiks Bridavskis "MansDraugs" pastāstīja, ka viņa mīlule nudien esot viena no īpašākajām kaķenītēm pasaulē. Protams, to var ietekmēt gan tas, ka īpaši izveidotajam "Instagram" profilam, kurā publicētas fotogrāfijas ar Babu, ir vairāk nekā miljons sekotāju, gan tas, ka kaķenītei ir iedzimtas veselības problēmas. Taču nu jau Baba ir vairāk nekā piecus gadus veca, dzīvespriecīga, mīlīga kaķenīte.

Bridavskis pastāsta, ka Baba atrasta 2011. gada jūlijā kādā kaķu bariņā kā mazākais dzīvnieciņš. Ilinoisā, ASV, labestīgi cilvēki nogādājuši Babu patversmē, kur tās dabiniekiem bijis skaidrs – viņai būs nepieciešama īpaša kopšana un uzmanība. "Kopš tā laika Baba kļuvusi par vienu no vispopulārākajiem kaķiem pasaulē," par Babas dzīvi līdz šim stāstīja viņas saimnieks.

Lai gan varētu šķist, ka vien vizuālais izskats padara Babu īpašu, patiesībā problēmas skar arī viņas iekšējos orgānus. Bridavskis skaidroja, ka viņa dzimusi kā pundurkaķēns, kas nozīmē, ka Baba nekad neizaugs liela un kaķēnam raksturīgo augumu un sava veida neveiklās darbības saglabās visu mūžu. Tāpat arī viņas kauli, kā jau pundurkaķēnam, ir ievērojami mazāki, tāpēc pārvietošanās sagādā īpašu piepūli. Kājiņas mīlulei ir īsas, bet ķermenis – garāks, atgādinot sesku, salīdzināja Bridavskis. Apakšžoklis ir īsāks, tāpēc pa Babas mutīti allaž rēgojas mēlīte. Tas gan netraucējot kaķenītei ēst, viņa labprāt mielojas kā ar sauso, tā slapjo barību. Babas saimnieks pastāstīja, ka kaķenītei ir vēl kāda neparasta īpašība – katrai ķepiņai ir vēl klāt viens pirkstiņš, kopā to ir 22.

Lasīt vairāk

Reti pūkainais franču buldogs Fozijs

Vai esi redzējis franču buldogu ar īpaši garu spalvu? Visticamāk, ka ne, jo parasti šīs šķirnes sunīšiem spalva ir īsa un pieguloša. Taču suņuks Fozijs ir īpašs, viens no miljona, aprakstījusi viņa saimniece.

Skaistais mīlulis Fozijs ir īpašs suns. Viņš mīt suņu audzētavā "Cherry Valley Blue Frenchies" Kalifornijas štatā ASV, taču no krietnā suņuku pulka Fozijs izceļas ar savu netipisko izskatu. Šis franču buldogs ir retais, kas piedzimis ar izteiksmīgi pūkainu spalvu.

"Viņš ir par 100 procentiem franču buldogs, un DNS analīzes to var pirādīt," norādīts audzētavas mājaslapā.

"Viņš ir kļuvis par pamatu mūsu pūkaino suņu audzēšanas programmai," teikts mājaslapā. Audzētāji apņēmušies sagādāt pūkainas Fozija atvases, tāpēc cer, ka nākotnē viņu audzētavā skraidīs mazi, draiski un reti pūkaini "francīši".

Lasīt vairāk

Ačums – vienīgais kaķis pasaulē, kas sirgst ar vilkaču sindromu

Kaķis, kam neparasti ātri aug spalva – ar to ir unikāls un interesants Ačums, Kanādas pilsētā Kvebekā dzīvojošs kaķis. Pašlaik viņš ir vienīgais zināmais kaķis, kas sirgst ar neparasto sindromu, taču tas nepadara dzīvnieku par nespējīgu. Kaķa sociālo tīklu profiliem seko tūkstošiem cilvēku, kas ar interesi vēro Ačuma piedzīvojumus.

Persijas šķirnes kaķis Ačums dzimis 2014. gadā, un drīz pēc viņa dzimšanas saimniece sapratusi, ka mīlulis ir pavisam īpašs. Ačuma izskats teju nemaz neatgādina ierasto Persijas kaķi ar saraukto purniņu, jo kaķēns sirgst ar hipertrikozi, sauktu arī par vilkaču sindromu. Tiesa, tas tikai izklausās baisi.

Visā visumā Ačums ir veselīgs un dzīvespriecīgs kaķis, taču iedzimtā sindroma dēļ viņam daudz ātrāk aug spalva, kā arī nagi, kuri tiek pavisam apgriezti.

Garspalvainā kaķa veselība ir veterinārārsta redzeslokā, jo, kā izrādās, Ačums ir vienīgais zināmais kaķis, kas sirgst ar šo sindromu. Tāpēc pat ārsti nespēj paredzēt, cik ilgi mīlulis dzīvos un kāda būs viņa veselība.

Taču četrkājainais draugs neskumst, jo tiek lutināts un lolots. Garā spalva netraucē dzīvniekam arī ēst un spēlēties, turklāt kaķis sevi joprojām pats var mazgāt.

Lasīt vairāk

Īpašais Skrepijs, kurš 'nosirmojis' cilvēkiem raksturīgā vitiligo dēļ

Foto: Kadrs no video

Runcis Skrepijs ir gandrīz 20 gadus vecs runcis, kurš savas dzīves sākumā bijis pilnīgi melns. Taču pēdējo gadu laikā dzīvnieciņu skāris vitiligo jeb pigmentācijas izmaiņas, kā ietekmē kaķīša melnā spalva kļūst arvien baltāka. Viņa saimnieks Deivids pastāstījis, ka ārējās izmaiņas nekādi neietekmē kaķa veselību un pašsajūtu, un pat atzinis, ka kaķa raksturs joprojām ir rotaļīgs un nedaudz nešpetns.

Kā norādīts runcim Skrepijam veltītajā "Facebook" lapā, četrkājainais draugs dzimis 1997. gadā. Tā paša gada septembrī mīluli, kurš tobrīd bijis pavisam melns, savā aprūpē pieņēmis Deivids, vīrietis atklājis "Meow Box".

"Es izdzirdēju par kādu sievieti, kura pārdod kaķēnus. Metienā bija seši kaķēni, no kuriem pieci savā starpā spēlējās, bet Skrepijs sēdēja savā nodabā. Es nolēmu, ka jāņem Skrepijs, jo zināju, ka viņš paliktu pēdējais no visiem kaķīšiem, ja kāds vispār gribētu viņu ņemt," teicis kaķa saimnieks, kurš dzīvo Jorkšīrā, Lielbritānijā.

Pats Deivids līdz Skrepija ienākšanai ģimenē esot darbojies militārajā jomā, tāpēc par mājdzīvnieku nevarējis būt ne runas. Taču pēc darba gaitu beigšanas Skrepijs ienācis viņa dzīvē: "Pēc pāris kopīgām nedēļām viņš pierada pie manis, leca man uz kājām vai galvas."

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!