Foto: AFP/Scanpix
Pavisam neilgi pēc ierašanās jaunajā mājvietā Jordānijā pasaulē nācis lauvenes Danas mazulis, vēsta "Smithsonian Mag". Dzīvnieks zoodārzā kara skartajā Sīrijā bijis nobadināts, tāpēc britu dzīvnieku aizstāvju organizācija parūpējusies, lai lauvai un vēl citiem dzīvniekiem būtu labāka dzīve citviet.

Ziņots, ka mazulis dzimis 12. augustā. "Mūsu komanda bija norūpējusies, vai lauvene pieņems mazuli, vai to nogalinās, ko lauvenes reizēm dara, ja ir pakļautas stresam," teikts dzīvnieku labklājības organizācijas "Four Paws" ziņojumā. "Par laimi, tā nenotika. Viņa nomazgāja mazuli un to zīdīja. Tā ir laba zīme, ka viņa jūtas drošībā."

Mazulis dzimis lauvenei Danai, kura ir viena no 13 dzīvniekiem, kas izglābti no Sīrijas zoodārza "The Magic World" netālu no Alepo pilsētas. Zvēri bijuši pakļauti nelabvēlīgiem apstākļiem, kā arī turēti badā. Vienīgā iespēja izglābt šos dzīvniekus bijusi tos izvest no valsts. Līdzās lauvenei no Sīrijas jūlija beigās izceļojuši arī lāči, tīģeri, hiēnas un suņi. Dzīvnieki mērojuši ceļu no Sīrijas līdz Turcijai, vēlāk uz Jordāniju.

Foto: AFP/Scanpix

"Smithsonian Mag" arī vēsta, ka dzīvnieku glābēji zinājuši par Danas grūsnību, un apskatēs iepriekš noteikts, ka lauvenei gaidāmi divi mazuļi. Lai arī piedzimis tikai viens, neesot skaidrs, kur palicis otrs mazulis. Speciālisti pieļāvuši vismaz divas iespējas: mazulis vēl joprojām nav piedzimis vai arī mātīte to drīz pēc dzemdībām apēdusi. Tiesa, izredzes, ka mazulis varētu piedzimt dzīvs, esot niecīgas.

Ņiprajam mazulim dots vārds "Hadžars", kas tulkojumā no arābu valodas nozīmē "imigrants". Dzimums vēl neesot zināms.

"Ir svarīgi, lai Dana saņemtu visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību un atpūtu. Mēs jau esam svētīti, ka varējām izglābt nevis trīspadsmit, bet četrpadsmit dzīviekus," teicis veterinārārsts Amirs Khalils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!