Iepazīstot austrālieša Riča Īsta un viņa mājas mīlules Vilovas stāstu, kāds, iespējams, teiks, ka tas ir pārgalvīgi, bezatbildīgi, nepamatoti un absolūti nevajadzīgi. Taču tas vēlreiz pierāda, ka cilvēki dzīves baudīšanas un savu mājdzīvnieku dēļ ir spējīgi pat mainīt ierasto dienas kārtību un ļauties piedzīvojumu garam.

"Viņa varbūt ir tikai izglābts dzīvnieks, bet šis mazais, melnais kaķis ir mērojis vairāk nekā 50 tūkstošus kilometru pa Austrāliju, pārvietojoties mikroautobusā kopā ar savu saimnieku," stāstu "Bored Panda" iesācis Ričs. Savukārt neparastajiem ceļotājiem izveidotajā mājaslapā viņš paskaidrojis iemeslus, kāpēc izlēmis ceļot pa Austrāliju.

2014. gada sākumā viņš plānojis iespaidīgas pārmaiņas savā dzīvē. Ričs neesot bijis apmierināts ar savu 10 gadus ilgo darbu korporatīvajā pasaulē un vēlējies dzīvē ienest jaunas, svaigas vēsmas. Tamdēļ viņš palēnām sācis pārveidot mikroautobusu, lai tas varētu kalpot kā patvērums un sniegtu māju sajūtu, tikmēr pārdotas arī viņam piederošās mantas, līdz pāri palikušās lietas ietilpušas spēkratā. Pats Ričs ironizējis, ka tā, iespējams, bijusi viena no visu laiku labāk izplānotajām pusmūža krīzēm, taču sajūtu, kāda radusies, sākot doties ceļā, bijusi neaprakstāma un pārmaiņu vērta.

Saprotams, ka aiz sevis viņš nevarējis atstāt peļu junkuriņu Vilovu, tāpēc, pamazām iesaistot viņu garākos un ilgākos braucienos, arī kaķenīte pievienojusies Riča ceļotāja garam un kļuvusi par piedzīvojumu meklētāju. "Drīz vien es sapratu, ka mājas kaķis patiesībā ir mikroautobusa kaķis," salīdzinājis saimnieks.

2015. gada maijā abi klejotāji pametuši mājvietu Tasmānijā, Austrālijas štatā. Sākotnēji viņu ceļojumam neesot bijis konkrēts mērķis, vien vēlme aplūkot Austrāliju. Nu, kad pagājuši gandrīz divarpus gadi, Ričs "Bored Panda" atklājis, ka gada sākumā viņš kopā ar Vilovu sasniedzis Dienvidaustrāliju, kas nozīmējis – abi draugi apceļojuši sešus Austrālijas štatus un divas Austrālijai piederošas federālās teritorijas.

Kāda ir Vilova? Mājaslapā raksturots, ka melnā kaķenīte esot ļoti ziņkārīga un kāra pēc piedzīvojumiem. Saprotams, ka tāpēc arī mīlule labi jūtoties dažādos apstākļos, jo allaž esot līdzās savam saimniekam Ričam. Šobrīd Vilova esot aptuveni sešus gadus veca, četrkājaini Ričs adoptējis vēl pirms tam, kad sapratis, ka vēlas ceļot.

Lielāko daļu laika Vilova pavadot, nebūdama pie pavadas. Saimnieks to skaidrojis ar viņa paša klātbūtni kaķenītes ikdienas gaitās, taču abi ceļotāji neapmeklējot nacionālos parkus un dažādus rezervātus, kur kaķenītes veselība vai drošība varētu tikt apdraudēta. Tas gan neesot liedzis redzēt elpu aizraujošus skatus un vietas, norādījis saimnieks Ričs, un to var redzēt arī viņa uzņemtajos kadros.

Tas gan nenozīmē, ka pavadas neesamība padara Vilovu par neaizsargātu. Ričs parūpējies par izsekošanas ierīci, kas piestiprināta pie dzīvnieka kaklasiksnas, lai gadījumos, kad viņa pazūd, varētu mīluli ātrāk atrast. "Mums ar Vilovu ir nerakstīta vienošanās. Viņa vienmēr atnāk atpakaļ uz mikroautobusu, un es viņu vienmēr sagaidu. Viņa reti kad noklīst kaut kur tālāk par 100 metriem," tā Ričs.

Vai ceļošana ar kaķi ir grūta? Ričs mājaslapā aprakstījis, ka, iespējams, ceļošana ar suni ir daudz grūtāka: "Kaķi ir ļoti neatkarīgi un neprasa tik daudz uzmanības. Vilova ir aktīva naktī un guļ pa dienu, ja mēs esam ceļā, bet pēcpusdienā iznāk paēst un samīļoties. Vienīgais trūkums ceļošanā ar kaķi ir tas, ka nevar iet tur, kur dzīvniekiem liegta ieeja."

"Es nedomāju, ka saikne starp mums ir labāka par saikni starp jebkuru citu cilvēku un kaķi, bet mēs esam tādā situācijā, kad katru dienu par to domāju. Mēs viens otru esam ļoti labi iepazinuši," secinājis saimnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!