18. novembrī Sāra Sleime no Ziemeļkarolīnas, ASV, savā "Facebook" profilā publicēja video, kurā redzams raudošs patversmes suns. Nedaudz vairāk nekā divu nedēļu laikā tas skatīts teju četrus miljonus reižu, un starp video skatītājiem bijuši arī četrkājainā drauga jaunie saimnieki.

Aizkustinošais stāsts atklāts portālā "The Dodo". Video redzamais suns esot patversmes "Charlotte Mecklenburg Animal Care & Control" bijusī iemītniece, kas tolaik nosaukta par Kanēli (Cinnamon). Savukārt video autore Sleime patversmē darbojusies kā brīvprātīgā. Kanēli viņa ievērojusi pavisam nejauši, gaidīdama patversmes darbiniekus. Suņu meitene atradusies pozā, kāda redzama video, proti, sēžot kā cilvēks, atslābusi un nopietna. "Es pieliecos un sāku ar viņu runāt," teikusi Sleime.

Par Kanēli viņa stāstījusi, ka suņu meitene esot septiņus gadus veca pitbulu šķirnes pārstāve, kurai nesen esot dzimuši kucēni. Diemžēl mazuļi neatradušies kopā ar viņu. Taču tas, kas brīvprātīgo palīdzi visvairāk pārsteidzis, bijis suņa raudāšana. Kamēr Sleime ar Kanēli runājusies, suņa actiņas pildījušās ar ko līdzīgu asarām.

Lai arī varētu šķist, ka suņa acis gluži vienkārši asarojušas citu iemeslu dēļ un ka nevar pierādīt mīlules raudāšanu, Sleime esot pārliecināta, ka suns tobrīd bijis ļoti noskumis, un to varējis redzēt dzīvē. Patversmes darbinieki pieļāvuši, ka Kanēle kļuvusi par negodprātīgu suņu audzētāju upuri un kalpojusi arvien jaunu kucēnu metienu "ražošanai".

Ieraugot Kanēli, Sleime teju vai uzreiz sapratusi, ka viņai pašai jādara kaut kas lietas labā, lai mīlule neaizietu bojā, netiktu iemidzināta un neciestu no jebkādām sāpēm. Tāpēc viņa paņēma savu viedtālruni un nofilmēja raudošo suni. "Es to publicēju feisbukā, bet nezināju, ka dienas laikā vien tas tiks skatīts vismaz 700 tūkstošus reižu," teikusi Sleime, piebilstot, ka saņēmusi neskaitāmas vēstules no iedzīvotājiem visā pasaulē, izrādot vēlmi uzņemties rūpes par Kanēli.

Taču tālu pēc saimnieka Sleime meklējusi neesot, jo lieliska saimniece atradusies viņas pašas draugu lokā. Megana Šeltona kopā ar ģimeni adoptējusi Kanēli, kas nu nosaukta par Rouziju.

"Pitbuliem manā sirdī ir īpaša vieta," portālam atklājusi Šeltona, skaidrojot, ka, viņasprāt, par pitbuliem sabiedrībā izveidojies nepareizs priekšstats. Tāpēc viņa nolēmusi palīdzēt skumjajam sunim. "Kad ieraudzīju video, kur viņa burtiski raud savā būrī, arī es raudāju. Mani bērni raudāja," tā jaunā saimniece.

Nākamajā dienā pēc video publicēšanas pie patversmes durvīm jau veidojusies rinda ar vairākām ģimenēm, kas nākušas apraudzīt Kanēli, taču priekšroka dota Šeltonas ģimenei. Saimniece atminējusies savas pirmās sajūtas, ieraugot suni: "Viņa bija ārkārtīgi jauka. Patversmes darbinieki viņu atveda pie mums uz citu telpu, un mēs ļāvām viņai atpūsties. Mani bērni atradās uz grīdas ar viņu, bet viņa sēdēja viņiem klēpī un bučoja." Sapratuši, ka šim noteikti jābūt Šeltonu ģimenes jaunākajam loceklim, saimnieki aizpildījuši visu nepieciešamo dokumentāciju un pēc dažām dienām jau varējuši mīluli vest mājup.

Interesanti, ka Šeltonu ģimenē jau mītot pitbuls, trīs gadus vecais Blu. Sākotnēji saimnieki neesot gribējuši iepazīstināt suņus vienu ar otru, lai ļautu Rouzijai pierast pie jaunajām mājām, taču jaunajai mīlulei prātā bijis pretējais, proti, iepazīties ar otru suni. Ievērodami piesardzību un drošību un piesiedami katru suni pie savas pavadas, Rouzija un Blu sastapušies. Abi bijuši ārkārtīgi priecīgi un luncinājuši astes.

Nu jau mīluļi pieraduši viens pie otra un labprāt pavadot laiku kopā. Arī Rouzija jaunajās mājās mainījusies, kļuvusi aktīvāka, drošāka pret ģimenes locekļiem, izrādīdama mīlestību, rukšķot kā cūciņa. Jau pa šo neilgo laiku vien ģimenes locekļi sapratuši, ka dzīve bez Rouzijas vairs nebūtu tāda, kāda tā ir šobrīd. "Tā ir mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Viņa savā ziņā nospēlēja uz mūsu sirds stīgām," secinājusi saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!