Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki Ziepniekkalnā novērojuši vārnu "grupējumu", kas centies nozagt pie automašīnas priekšējā stikla piestiprināto soda kvīti.

RPP vēsta, ka koordinētais uzbrukums automašīnai veikts 5. decembrī un tajā piedalījušās četras vārnas: "Viena vārna kopā ar trim līdzdalībniecēm mēģinājusi veikt zādzību policijas acu priekšā. Video redzams, ka uzdarbojas organizēts grupējums ar strikti sadalītām lomām – ir viena zādzības izpildītāja, vēl video redzami divi izlūki un viena palīdze."

Lai arī soda kvīts tikusi kārtīgi pacilāta, lidotājām zaglīgais plāns neesot izdevies. "Ļoti vajag?" par vēlmi nočiept soda kvīti video aizkadrā jautājis policists. Redzēdamas, ka tuvojas policists, vārnas aizlaidušās nedaudz tālāk, taču soda kvīts piestiprināta atpakaļ drošībā.

RPP ziņojuši arī par kādu neparastu inspektoru Zvirbuli, kas darbu sācis martā. Diemžēl ZVirbulis vārnu uzbrukuma laikā atradies prombūtnē, tamdēļ, iespējams, četrotne nolēmusi, ka ir īstais laiks doties uzbrukumā. "Kad inspektors Zvirbulis atvaļinājumā, tad pilsētā sāk uzdarboties zaglīgas vārnas," secina RPP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!