Foto: Kadrs no video

Diviem paraplanēšanas pilotiem Keiptaunā, Dienvidāfrikā, izdevies savvaļā nofilmēt karakalu, vēsta "Earth Touch News".

Savvaļas kaķis, šķiet, viņa novērotājus redzējis, taču turpinājis savas dienas gaitas, staigājot gar augiem un krūmiem un pat pietuvinoties pilotu ierīkotajam pacelšanās laukumam, atklājis Luiss Stenfords, viens no aculieciniekiem. Viņš skaidrojis, ka, ierodoties iepriekš noskatītajā vietā un gatavojoties pacelties gaisā, viņi ievērojuši karakalu, kas slēpies krūmos, un šķitis, ka zvērs tajā brīdī mielojies ar atrasto vai nomedīto barību.

"Uz pāris minūtēm viņš pazuda, tad pēkšņi parādījās uz pacelšanās laukuma, mūsu klātbūtnes neiztraucēts. Aptuveni 10 minūtes viņš pavadīja mūsu tuvumā, tad devās uz kalnu pusi," tā Stenfords.

Portālā norādīts, ka karakali galvenokārt atrodami teju vai visā Āfrikas reģionā, taču parasti gan izvairoties no cilvēka tuvuma un esot visai kautrīgi. Tamdēļ, iespējams, secināms, ka video redzamais lielais kaķis esot vēl jauns un nepieredzējis, tāpēc arī neesot vairījies no pilotiem.

"National Geographic" norādīts, ka karakals mēdzot gandrīz vai pieplakt pie garajiem zāles stiebriem, lai medītu savu upuri. Tad lielais kaķis pēkšņi izlecot no slēpņa un sasniedzot savu lomu. Karakali esot īpaši ātri kaķi, turklāt spējot visai augstu uzlekt. Karakals pārstāvot vienu no savvaļas kaķu sugām, un visaktīvākais tas esot pēc rītausmas. Lielākoties šis kaķis pavadot laiku vienatnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!