Foto: AFP/Scanpix
No izklaides parka Alepo tuvumā Sīrijā izglābtais lauvu tēviņš Saīds, kas 2017. gada vasarā nogādāts Jordānijā, nu pārvietots uz Dienvidāfriku, kur mitīs vēl vairāku sugasbrāļu kompānijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kopumā no kara skartās Sīrijas un Irākas lielo kaķu patversmē Bētlemē, Dienvidāfrikā, ieradušies divi dzīvnieki, Saīds un Simba, kas izglābts no Mosulas Irākā.

Lauvu tēviņš Saīds esot divus gadus vecs, savukārt Simba – četrus gadus vecs. Abi tēviņi esot spēku pilnbriedā, tāpēc nolemts lielos kaķus pārvietot uz vietu, kur tie varētu sastapt lauvenes un veidot ģimeni.

Ierodoties Jordānijā, Saīds esot sastāvējis vien no kauliem un ādas, teikuši dzīvnieku organizācijas "Four Paws" speciālisti. Laika gaitā novārgušajām lauvām sniegta palīdzība, lai dzīvnieki varētu atgūt spēkus un vēlāk iekļauties daudz labākā vidē.

Norādīts, ka patversmē Dienvidāfrikā līdzās Saīdam un Simbam mītot vēl 78 lauvas. "Mēs esam pārliecināti, ka Simba un Saīds atradīs savu vietu barā," teikusi Fiona Mailsa, "Four Paws" pārstāve Dienvidāfrikā. Portālā "Metro" skaidrots, ka visas lauvas, kas nonākušas Laionsrokas patversmē Dienvidāfrikā, reiz esot darbojušās kā cirka dzīvnieki daudzviet Eiropā.

Lauvas nu varēšot netraucēti klīst pa patversmes plašo teritoriju, sazinoties ar sugasbrāļiem un veidojot savus barus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!