Foto: DELFI
Dzīvnieku izstādē "PetExpo 2018" Ķīpsalā pulcējušies vairāki simti četrkājaiņu: gan suņi, gan kaķi, gan arī lauku sētas iemītnieki. Tāpat izstādē apskatāmas retākas mājdzīvnieku sugas, piemēram, čūskas, gliemeži un tarantuli. Tāpat izstādes laikā pirmo reizi norisināsies grūmeru jeb suņu frizieru sacensības.

Abās izstādes dienās, 17. un 18. martā, Ķīpsalā aplūkojami dažādu šķirņu kaķi, suņi un citu sugu pārstāvji. Ikviens interesents ir laipni gaidīts 20 kinoloģisko kluba ekspozīcijās aprunāties ar dažādu suņu šķirņu speciālistiem. Izstādē pārstāvēts gan Latvijas Vācu aitusuņu klubs, gan dekoratīvo suņu klubs, gan sanbernāru, rotveileru, kurtu, pekiniešu un japāņu hinu, pūdeļu, terjeru, Šveices kalnusuņu klubs un vēl citi. Apmeklētājiem tā ir iespēja saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, uzzināt par esošajiem vai gaidāmajiem kucēnu metieniem, ja kāda šķirne ir kļuvusi īpaši mīļa. Turklāt Jauno hendleru skolas stendā īpaši gaidītas ir ģimenes ar bērniem, kuri vēlas apgūt prasmi, kā piedalīties izstādēs ar suni.

Kaķu mīļi abās izstādes dienās varēs vērot sacensības, kurās piedalīsies kopumā vairāk nekā 400 kaķu. Turklāt no visām 34 šķirnēm, kuras var redzēt "PetExpo 2018", apskatāmas tādas Latvijā ļoti reti sastopamas šķirnes kā regdoli, Bombejas kaķi, Svētās Birmas kaķi un Norvēģijas meža kaķi. Skaistos un dižciltīgos kaķus vērtēs pieci eksperti no Itālijas, Krievijas, Vācijas un Lietuvas.

Līdzās ierastākajiem mājdzīvniekiem apskatāmi arī truši, poniji, alpakas, jūrascūciņas, kāmji, žurciņas, degu, šinšilas, vistas un gaiļi, kazas un cūciņas, papagaiļi un pat putnu zirnekļi, simtkāji, tūkstoškāji un citi rāpuļi.

Izstāde norisinās 17. un 18. martā no pulksten 10 līdz 18.

Biļešu cenas pieaugušajiem – 5,50 eiro, pensionāriem, invalīdiem, studentiem – četri eiro, bērniem no 5 līdz 18 gadu vecumam – trīs eiro, bet bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas. Ģimenes biļete (divi pieaugušie un divi bērni vai viens pieaugušais un trīs bērni) – 13 eiro. Autostāvvieta – četri eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!