Foto: DELFI
Lieli un mazi, pūkaini un īsspalvaini, reti un bieži sastopami – daudzi jo daudzi četrkājainie draugi pulcējas lielākajā dzīvnieku izstādē šopavasar, "PetExpo 2017". Divu dienu laikā Ķīpsalā var sastapt dažādu šķirņu kaķus un suņus, kā arī citus dzīvnieciņus.

"Jau tradicionāli katru gadu dzīvnieku izstāžu sezonu "ievaukšķina" un "ieņaudina" lielākā dzīvnieku pavasara izstāde "PetExpo". Tās ir skaistuma sacensības suņiem un kaķiem, tās ir aizraujošas suņu gudrības demonstrācijas, tā ir iespēja vienuviet redzēt visdažādākos mājas mīluļus, tā ir pilnvērtīga un aizraujoša atpūta visai ģimenei," vēl pirms izstādes informēja Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece.

Katru izstādes dienu par labākā titulu cīnīsies apmēram 1600 suņi, kopā vairāk nekā 3000 ķepaiņu no 14 valstīm. Viskuplākajā skaitā būs suņi no Latvijas, ievērojams skaits arī no Somijas, Krievijas un Igaunijas. Uz izstādi ieradīsies ķepaiņi pat no Spānijas, Itālijas, Čehijas un pirmo reizi arī no Indijas! Divu dienu laikā Ķīpsalā varēs redzēt 231 šķirni – arī tādas retas kā saluki jeb persiešu vējasuni, azavaku un japāņu cīņu suni tosu. Turklāt būs virkne arī jaunizveidotu šķirņu – Terceiras bārdainais suns, Bohēmijas aitusuns un citas, kurām vēl priekšā garas šķirnes atzīšanas procedūras.

Murrātāju fani varēs vērot spraigas sacensības, kurās kopumā piedalīsies vairāk nekā 400 kaķu, pārstāvot 26 šķirnes. Starp tiem būs Latvijā ļoti reti sastopamie Turcijas Angoras kaķi, burmillas un arī Birmas kaķi, savukārt īpaši kuplā skaitā būs jau iemīļotie – augumā lielie Menas jenotveidīgie kaķi. Izstādes apmeklētāji varēs vērot kaķu ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā gan par šķirnēm, gan par katru kaķi.

Izstāde norisināsies arī svētdien, 19. martā, no pulksten 10 līdz 18 starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstādi "PetExpo" rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar LKF un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs".

Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas pieaugušajiem – 5,50 eiro, pensionāriem, invalīdiem, studentiem – četri eiro, bērniem no 5 līdz 18 gadiem – trīs eiro, bērniem līdz četru gadu vecumam ieeja bez maksas. Pieejama arī ģimenes biļete – 13 eiro (divi pieaugušie un divi bērni vai viens pieaugušais un trīs bērni; par katru nākamo bērnu 1,50 eiro). Autostāvvieta – četri eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!