Jūras ērgļu pāris Durbē jau vairākas nedēļas perē izdētās oliņas, un putnu dzīvi var vērot Latvijas Dabas fonda nodrošinātajā tiešraidē. Arī perēšanas procesā neizpaliek bez amizantiem mirkļiem.

Pēc trīs gadu pārtraukuma ligzdā Durbē atkal sagaidītas oliņas, un putnu pāris Raimis un Milda ķērušies pie sava veida maiņu darba – dējuma sildīšanas. Kamēr viens putns perē oliņas, otrs dodas sagādāt ēdienu vai materiālus ligzdas labiekārtošanai, visbiežāk ērgļi uz mājokli sanes dažādus zarus.

Taču 17. aprīļa dienā tēviņš Raimis perējot bijis miegains, un tiešraides skatītāji varējuši vērot, kā putna galva pieliecas un atbalstās pret ligdas pamatni, putnam cenšoties ieslīgt saldā miegā. Saprotams, ka putnam allaž jābūt modram un jāpēta apkārtne, tāpēc arī Raimis vairākkārt atvēris acis un uzmanīgi vērojis, kas notiek līdzās.

Interesanti, ka arī tās pašas dienas sākumā Raimis ligzdā sildījis oliņas un uz brīdi aizvēris acis. Zemāk esošajā video redzams, kā vienubrīd putns izrāda vokālās dotības, bet jau nākamajā ir šķietami iemidzis.

Jau vēstīts, ka jūras ērgļu pāris Durbē sagaidījis ne tikai pirmo, bet jau otro oliņu. Pēdējais šajā ligzdā izšķīlās un izauga putnēns Durberts, un tas notika 2015. gadā.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par ligzdā notiekošo rodams šeit.

Vienuviet skatīt visas Latvijas Dabas fonda nodrošinātās tiešraides var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!