Jūras ērgļu ligzdu Durbē, kuras tiešraidi nodrošina Latvijas Dabas fonds, kā vienu no piecām šopavasar izvēlējies portāls "National Geographic", aicinot nepalaist garām mazuļu perēšanas laiku.

Daudzviet pasaulē putnu ligzdās šobrīd tiek perētas vai gaidītas oliņas, un vairākas no šādām putnu ģimenēm var skatīt tiešraidē. "National Geographic" atlasījis piecas ligzdas, kurās notiekošo būtu vērts skatīt tiešraidē, un starp tām minēta arī jūras ērgļu ligzda, kur šobrīd tiek perētas divas oliņas.

"Un tad ir Milda un Raimis, jūras ērgļu pāris, kas ligzdo mežos Latvijas rietumos," kā piektā sarakstā minēta putnu ligzda Durbē. "Skats vien ir satriecošs, īpaši saullēkta laikā, taču harizmātiskais pāris kamerai piešķir īpašu odziņu."

Aprakstīts, ka jūras ērgļi perējot nesen ligzdā iedētās oliņas un medījot zivis, mazos dzīvniekus un citus putnus. Kamēr mazuļi vēl nav izšķīlušies, ieteikts pavērot, kā putni savā starpā sazinās, vai ligzdas tuvumā manīti ienaidnieki un kā notiek perēšana.

Kā pārējās ligzdas, kuras šopavasar noteikti jāvēro tiešraidē, portāls atlasījis zivjērgļus Savannā, Džordžijas štatā ASV, baltgalvas ērgļus Dekorā, Aiovas štatā ASV, Amerikas pūces Zionsvillā, Indianas štatā ASV un lielos zilos gārņus Merilendā, ASV. Tiešraidi no jūras ērgļu ligzdas Durbē var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!