Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidkorejas policija kādā pamestā teritorijā pie krusta karājamies atradusi kāda taksometra vadītāja mirstīgās atliekas. Policijas pārstāvji uzskata, ka vīrietis ap Lieldienu laiku pie krusta sevi pienaglojis paša spēkiem.

Kā vēsta laikraksts The Guardian, 38 gadus vecā vīrieša kājas un rokas bija pienaglotas pie krusta, un viņš bija tērpts tikai gurnautos un ērkšķu vainagā.

Policija konstatējusi asfiksijas pazīmes un zem ribām dziļu grieztu brūci, bet izmeklētāji nākuši pie secinājuma, ka taksometra vadītājs pašnāvību izdarījis bez citu cilvēku palīdzības. Pēc viņu versijas, vīrietis vispirms pienaglojis savas kājas, pēc tam sev sānos iedūris nazi un tad ap kaklu apmetis virvi. Pēc tam viņš rokās izurbinājis caurumus un uzdūries uz jau iepriekš sagatavotām naglām.

Galu galā vīrietis nomiris no asins zaudējumiem un asfiksijas.

Izmeklēšanas eksperimenta rezultātā daži no krustā sišanas elementiem tika atkārtoti, tāpēc tika secināts, ka sevis sišana krustā ir realizējama bez citu personu līdzdalības. Izmeklētāji uzskata, ka šāds pašnāvības veids saistīts ar vīrieša dziļo reliģiozitāti, jo viņš vēlējies līdzināties mūsu pestītājam Jēzum Kristum.

Vēlāk noskaidrots, ka korejietis ļoti rūpīgi gatavojies pašnāvībai. Viņa bloknotā tika atrastas detalizētas piezīmes par karāšanos krustā. Pirms nāves vīrietis bija slēdzis savu kontu bankā un anulējis kontraktu ar mobilo sakaru kompāniju.

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka krustā sišanas tradīcija ir nonākusi arī līdz Latvijai, un kādā Ziemassvētku pasākumā Zaimvakars ar JuodenKlaus krustā tika sists arī kāds latviešu entuziasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!