Foto: Publicitātes foto

Ginesa rekordu grāmata sarīkojusi tās vēsturē pirmo pasaulē īsāko cilvēku - 61,95 centimetrus garas sievietes un 56,9 centimetrus gara vīrieša - tikšanos, lai prezentētu rekordu krājuma nākamā gada izdevumu.

Indiete Joti Amge Ginesa rekordu grāmatā iekļuva aizvadītā gada decembrī, kad viņa atzīmēja savu 18 gadu jubileju. Toreiz pati meitene pauda lielu sajūsmu par šo notikumu, jo viņai bija izdevies apsteigt iepriekšējo īsākās sievietes titula īpašnieci - amerikānieti Bridžetu Džordanu.

Septiņdesmit divus gadus vecais audējs no Nepālas Čandra Bahadurs Dangi, kurš ir ir 56 centimetrus garš un sver 12 kilogramus, par pasaulē īsāko vīrieti tika atzīts šī gada februārī.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, abi pasaules mazākie cilvēciņi līksmi pļāpāja un jokoja, pozējot Ginesa rekordu grāmatas fotosesijā un video klipā. Starp viņiem novietotais grāmatas jaunais izdevums, kas ir tikai 30 centimetrus augsts, izskatījās milzīgs. Abi rekordisti bija tērpušies savu valstu tautas tērpos.

Jagpuras iedzīvotāja Joti cieš no reta sindroma - ahondroplāzijas, kas nozīmē, ka viņas augums paliks nemainīgs visu dzīves laiku. Savukārt Čandra, kurš dzīvo nomaļā kalnu ciemā 400 kilometrus uz rietumiem no Katmandu, pirms mērījumu veikšanas Ginesa rekordu grāmatai nekad iepriekš nebija apmeklējis ārstu.

Par spīti sīciņajam augumam Joti ir apņēmības pilna iekarot pasauli - viņa jau piedalījusies vairākās Bolivudas filmās un cer izveidot karjeru šovbiznesā. Mazā sievietīte arī ir sajūsmā, ka rekordistes tituls viņai ļauj redzēt citas valstis - viņa jau ciemojusies Eiropā un Japānā.

Savukārt pasaulē mazākais vīrietis Čandra ir apmierināts ar iekļūšanu rekordu grāmatā kā savas dzīves lielāko sasniegumu un vairāk slavas nemaz nekāro.

Ginesa pasaules rekordu grāmata līdz šim pārdota 120 miljonos eksemplāru, un Ginesa rekordu komisija katru nedēļu saņem aptuveni tūkstoš iesniegumu dažādu rekordu reģistrēšanai, kurus izskata tās ekspertu komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!