Foto: Kadrs no video
Krievijā satraukumu izraisījuši un par "pasaules gala ģenerālmēģinājumu" nodēvēti vairāku aculiecinieku nofilmētie video, kuros redzami savādi uzplaiksnījumi debesīs pie Novgorodas, pēc kuriem plašā apkaimē bija traucēta elektroapgāde.

Joprojām pilnībā neizskaidrotais incidents noticis 27. novembrī Novgorodā - pēc spilgta naksnīgajās debesīs skaidri redzama uzplaiksnījuma vairākos pilsētas rajonos nodzisusi gaisma un bijuši traucēti jebkāda veida sakari, kā arī radio translācija.

Aculiecinieku internetā publicētie video izpelnījušies daudzus komentārus, turklāt visbiežāk novgorodieši apsprieduši 21. decembrī pareģoto pasaules galu, kuram būšot raksturīga tieši elektrības padeves un sakaru pārtrūkšana.

Pilsētā ar braucošas automašīnas video reģistratoru fiksētajos kadros redzams, kā pēkšņi nodziest ielu apgaismojuma laternas, un pēc tam debesīs skatāms spilgts zilgans uzliesmojums. To pašu parādību nofilmējis cits autovadītājs, atrodoties ārpus pilsētas.

Kā apgalvo aculiecinieki, incidenta brīdī pilsēta palikusi ne tikai bez elektrības - nestrādāja arī kabeļtelevīzija un radio. Daži pilsētnieki arī ziņo par traucētiem mobilajiem sakariem.

Elektrības padeve drīz vien atjaunojās, bet vairāku kabeļtelevīzijas operatoru darbības problēmas saglabājās ilgāku laiku.

Lai gan vietējā prese ziņoja, ka 27. novembrī  notikušais nav nekas vairāk, kā īslaicīgas problēmas elektrotīklu apakšstacijā Volhovecas ciemata tuvumā, daudzi tam nenoticēja, apgalvojot, ka traucējumi skāruši daudz plašāku pilsētas daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!