Foto: Publicitātes foto
Lai labi paēstu un baudītu spāņu vīnus, pērn Spāniju apmeklēja 5,6 miljoni tūristu, kas ir par 4,25% vairāk nekā gadu iepriekš.

Valsts tūrisma attīstības birojs vēsta, ka spāņu virtuve un tradicionālie ēdieni ir iekarojuši Eiropas valstu ceļotāju mīlestību un pārāki par spāņu ēdieniem ir tikai Itālijā pasniegtie. Par to liecina arī skaitļi, jo ceļotāji ēdienam un dzērienam Spānijā pērn iztērējuši nepilnus septiņus miljardus eiro.

Īstie spāņi brokasto trijos pēcpusdienā un pusdieno ne ātrāk kā desmitos vakarā, turklāt dara to skaļi un atraktīvi, iespējams, arī tas ir viens no iemesliem, kādēļ apbrīnot dienvidnieku ar sauli un mīlestību gatavoto.

Spānijas nacionālās virtuves īpatnības veidojušās, saplūstot zemes dažādo reģionu ietekmēm. Andalūzijas, kataloniešu, basku virtuve nav iedomājama bez ķiplokiem, olīveļļas un maizes, bet atkarībā no reģiona, dominē gaļas ēdieni vai jūras veltes. Kopumā spāņu virtuvei ir 17! Paveidi, bet valsts 60 vīna darīšanas reģionos tiek audzētas aptuveni 90 šķirnes vīnogu, no kurām tiek darīts vīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!