Foto: Publicitātes foto
Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Kristīnes Bulas dizaina ideja interjera aksesuāram svaigam gaisam "COCO" iekļauta 20 pasaules labāko darbu vidū starptautiskā dizaina konkursā "Electrolux Design Lab 2013", portālu "Delfi" informēja "Electrolux Latvia" pārstāvji.

Tādējādi pirmo reizi konkursa vēsturē ideja no Latvijas ir nokļuvusi konkursa pusfinālā līdzās tādām idejām kā elpojoša siena, kas tīra gaisu, virtuves iekārta, kas novērš vientulību, tīrīšanas robots, kas darbojas, izmantojot kinētisko enerģiju un citām.

"Spēcīgas idejas dzimst arī mazās valstīs. To apliecina pasaules līmenī atzinīgi novērtētais Kristīnes darbs, pierādot, ka ideja un nepārtraukta vēlme to attīstīt ir ceļš uz panākumiem. Līdz ar to pirmo reizi no visiem četriem gadiem, kopš Latvijas studenti piedalās konkursā, Latvijas dalībnieku ideja ir novērtēta tik augstu. Ar Kristīnes un līdz ar to ar Latvijas nonākšanu 20 pasaules labākajās šī gada idejās varam lepoties un cerēt, ka darbs no Latvijas pirmo reizi tiks izvirzīts finālam," norāda "Electrolux Latvia" vadītājs Eduards Reneslācis, piebilstot, ka pārējie darbi, kurus iesniedza studenti no Latvijas, bet kuri nenonāca tālākās konkursa kārtās, tiks vērtēti atsevišķi tepat Latvijā ar vietējo ekspertu žūriju.

Vairāk kā 1700 ideju konkurencē no vairāk kā 60 pasaules valstīm Kristīnes ideja par interjera aksesuāru svaigam gaisam, kas vienlaikus absorbē putekļus un arī kalpo kā dzīvestelpas dekors, turpina cīnīties par nokļūšanu konkursa finālā.

Kristīnes Bulas dizaina koncepts "COCO" ir atraktīvs risinājums interjeram gaisa atsvaidzināšanai, kas neizmanto elektroenerģiju, bet darbojas, izmantojot magnētus, kuri rada kustību un līdz ar to gaisa plūsmu. Šim gaisa atsvaidzinātajam lietotājs var izvēlēties dažādus aromātus – savvaļas piparmētru, kanēli vai lavandu. "COCO" vienlaikus ir gan praktisks un aromātisks aksesuārs interjerā, gan arī pievilcīgs dzīvestelpas dekors.

Kopumā no Latvijas konkursam tika iesniegti 36 dizaina koncepti, no kuriem divi - Kristīnes Bulas darbs "COCO" un Inutas Graudiņas darbs "SAMAG" bija nonākuši 100 labāko darbu sarakstā. Kristīnes Bulas darbu žūrija atzinīgi novērtēja, iekļaujot TOP50, un tagad arī TOP20 darbu sarakstā, lai tas tiktu pilnveidots tālāk.

Pusfinālā nokļuvušos dizaina konceptus līdz 1. augustam autori pilnveidos, lai pēc tam tos atkal izvērtētu žūrija, izvēloties astoņus fināla darbus, kuru autori idejas prezentēs konkursa finālā Zviedrijā, Stokholmā, 16. oktobrī tiekoties klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!