Foto: AFP/Scanpix
Viszinīši, pļāpas, īgņas – tie ir tikai daži cilvēku tipi, kuri vislabāko atvaļinājumu var pārvērst par īstu murgu. Turklāt – ja ar tādiem jāuzturas vienā grupā ilgāku laiku, pārbaudījums ir visai pamatīgs. Kuri ir 8 cilvēkus tracinošākie ceļojumu biedru ieradumi, lasītāju aptaujā nule veiktā aptaujā skaidrojis vācu žurnāls "Focus".

Īgņas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Neatkarīgi no tā, vai problēma radusies ar viesnīcas numuru, restorānā pasūtīto ēdienu, pludmalē vai kur citur – īgņas atradīs, par ko īgņoties. Viņiem labi nav nekas, turklāt viņi savās "problēmās" ir gatavi dalīties ar katru un tā sabojāt atpūtu pat vismierīgākajiem. Tieši tāpēc nav brīnums, ka šādus cilvēkus par ceļojuma lielāko biedu atzinuši 50% aptaujas dalībnieku.

Uzdzīvotāji

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kolīdz barā apvienojas vairāk nekā trīs cilvēki, turklāt, ja viņi ir skaļi un vēl saules un dzērienu apreibuši, garantija, ka visiem apkārtējiem atpūta būs sabojāta, ir gandrīz 100%. Un tad jau vairs nav nozīmes – ir diena vai nakts, tā ir futbola komanda, draugu kompānija vai ballīte, kura ilgst jau trešo diennakti. 33% aptaujas dalībnieku tieši šādus tipus uzskata par atpūtas lielākajiem ienaidniekiem.

Visu zinošie

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā uzvesties kādā zemē, kur ēst un dzert, cik dzert, kur iet un kur neiet – ja ceļojumā dodaties lielākā grupā, vienmēr būs kāds, kurš visu zina vislabāk. Pat, ja tā nav un viņa zināšanas ir paviršas, ar savu nebeidzamo pamācīšanu, kā darīt labāk, atpūta būs sabojāta. Vismaz tā uzskata 24% aptaujas dalībnieku.

Pirmie pie ēšanas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Apēst labāko kumosu "all inclusive" brokastu vai vakariņu galdā – dažiem tā ir goda lieta. Protams, ja dodaties uz kūrortu laikā, kad tur ir ļoti daudz viesu, stāvēšana rindās pēc ēdiena ir neizbēgama, taču tie, kuriem "par katru cenu ir jābūt pirmajiem un jāiegūst labākais" var nokaitināt, atzīst 21% "Focus" aptaujāto atpūtnieku.

Savs stūrītis atpūtas krēsla

Foto: AFP/Scanpix

Iedomājieties situāciju – ir septiņi no rīta kādā dienvidu zemē un viņi jau dodas pie baseina vai jūras, lai ar dvielīti, cepurīti vai kādu citu lietu rezervētu "savu" sauļošanās krēslu. Tā teikt – drošības pēc. Un kad tas paveikts, var doties atpakaļ uz gultu vai pie brokastu galda, lai dažas stundas vēlāk atgrieztos pie krēsla un paziņotu – tā ir mana vieta! Šim ieradumam nav tautības, tā mēdz darīt gan vācieši, gan atpūtnieki no Krievijas un saskaņā ar aptaujas datiem, 21% atpūtnieku šāda rīcība šķiet kaitinoša.

Atvaļinājuma draugi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielākoties cilvēki dodas atpūtas braucienā, lai atpūstos un baudītu mieru savā vai sev tuvu cilvēku sabiedrībā. Taču, ja atpūtas vietā tiek pavadīts ilgāks laiks, kā likums, iegūstami arī atvaļinājuma "draugi", kuri nāks uz jūsu viesnīcas numuru vai bungalo, pat ja to neprasīsiet, gribēs ēst vakariņas pie viena galda katru dienu, doties uz pludmali vai vakara izklaidēm kopā. Par mieru varat aizmirst, uzskata 16% žurnāla aptaujas dalībnieku.

Drāmas karalienes un durvju cirtēji

Foto: PantherMedia/Scanpix

Atvaļinājuma vai ceļojuma mērķis ir atpūsties, taču kāda atpūta iespējama, ja blakus numurā dzīvo pārītis, kurš strīdas katru rītu, vakaru un arī naktīs? Viņa kliedz par katru vīra neizdarību, vīrs atbild ar durvju ciršanu, turklāt skandāls var sākties arī par sīkumiem. 16% lasītāju uzskata, ka tieši skandālisti atvaļinājumu var sagandēt neatgriezeniski.

Mīlestības meklētāji

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pavadot nedēļu kūrortā, guļot pie baseina un sauļojoties, nereti var vērot ziepju operu vairākās sērijās. Pirmajā dienā vīrietis noskata kādu attiecībām atvērtāku dāmu, otrajā viņi ir kopā, trešajā – viņa raud un viņš mēģina spēkus pie jauna "mērķa" un tā tālāk. Vīrieši, kuri meklē piedzīvojumus ar saulē uzkarsušām dāmām, turklāt vairumā gadījumu skaidri zinot, kāds būs rezultāts kaitina 16% aptaujas dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!