Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā veikta vērienīga aptauja, kurā tika noteikts labākais apvainojums pasaules vēsturē – par tās uzvarētāju kļuva kāds īpaši asprātīgs bijušā britu premjerministra Vinstona Čērčila izteikums.

Savulaik, kad Čērčilam pārmetuši alkohola lietošanu, viņš deputātei Besijai Bredokai, kura atļāvusies kungam aizrādīt, veltījis ne visai glaimojošu frāzi.

"Mana dārgā, jūs esat neglīta. No rīta es būšu skaidrā, bet jūs vēl aizvien būsiet neglīta," kundzei paziņojis politiķis, kuram pēc šerpāka vārda nekad nebija jāmeklē kabatā. 

Saraksta otrajā vietā ierindots ASV prezidenta Baraka Obamas trāpīgā frāze, atbildot uz politiķes un politisko procesu komentētājas Sāras Peilinas izteikumu, ka vienīgā atšķirība starp bulterjeru un mājsaimniecēm ir lūpu krāsa.

"Cūka var uzkrāsot lūpas, tomēr tā joprojām būs cūka," toreiz paziņojis Obama.

Aptauja notikusi par godu Stīvena Soderberga filmas Behind the Candelabra iznākšanai blu-ray formātā - tā vēsta par publikas izklaidētāju, pianistu un dziedātāju Liberači, kurš arī savā dzīvē izteicis ne vienu vien trāpīgu apvainojumu.

Trešajā vietā ierindojies viņa atbilde kādam skarbam kritiķim, kuram iemīļotais jokdaris paziņojis: "Paldies par izklaidējošo vērtējumu. Pēc tā izlasīšanas es smējos visu ceļu līdz bankai."

Tāpat starp asprātīgākajiem apvainojumiem ierindojies nu jau pajukušās grupas Oasis dalībnieka Noela Galahera raksturojums par dziedātāju Robiju Viljamsu, kuru viņš bija nodēvējis par "to resno dejotāju no Take That".

Starp augstāk novērtētajiem apvainojumiem iekļuvis arī Noela brāļa Laiema vērtējums par bijušo dziedātāju, modeli, tērpu dizaineri un futbolista Deivida Bekhema sievu Viktoriju. "Viņa nemāk ne košļāt gumiju, ne noiet pa taisnu līniju, kur nu vēl spēj grāmatu uzrakstīt," savulaik Viktoriju vērtējis Galahers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!