Aizvadītajā nedēļā sociālajos tīklos par īstu pašmāju sensāciju kļuva tīmekļa vietnē Youtube ievietotais video, kurā iemūžināts sociālais eksperiments, kas veikts ar mērķi noskaidrot, cik draudzīgi un atsaucīgi ir rīdzinieki. Tagad tā autori nofilmējuši, kā galvaspilsētas iedzīvotāji reaģē uz mūžseno joku, kurā tiek izmantota banknote un aukliņa.

Līdzīgi kā iepriekšējā eksperimentā, arī šoreiz sižetā vairāku puišu izpildījumā dažādās Rīgas vietās izspēlēta viena situācija - cilvēki tiek kārdināti ar dolāra banknoti, taču viņi nezina, ka tā piestiprināta pie aukliņas, kuru paslepus vada viens no izjokošanas dalībniekiem, bet otrs to visu filmē.

Eksperimenta autori pārbaudījuši cilvēku reakcijas, ieraugot dolāra banknoti, gan uz ielas, gan lielveikalā, un šī joka upuru attieksme bijusi neviennozīmīga - daži, pamanījuši filmētāju un aukliņas raustītāju, par to visu pasmējās, taču neiztrūka arī tādi, kas abiem puišiem piesolīja "pa purnu" un viņus nolamāja.

Šī sociālā eksperimenta autori ir radošā apvienība jeRKs, taču pērnā gada rudenī visai lielu popularitāti iemantoja arī SocialBoomTV veidotais sižets, kurā ar slēptās kameras palīdzību centās noskaidrot, kā cilvēki reaģē, ja kļūst par aculieciniekiem kabatzagļa pastrādātam noziegumam.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!