Foto: Kadrs no video
Jau sen nevienu vairs nepārsteidz reklāmas, kurās sievietes seksīgi un pavedinoši reklamē dažādas preces un pakalpojumus, taču, ja tieši tādā pašā veidā to dara arī vīrieši, skats ir visnotaļ uzjautrinošs.

Tīmekļa vietnes YouTube izklaides kanālā BuzzFeedYellow aizvadītās nedēļas nogalē publicēts video, kurā veikts eksperiments, kā vairākas televīzijā populāras reklāmas, kurās galvenā loma atvēlēta pievilcīgai un seksīgai sievietei, izskatītos, ja daiļā dzimuma būtni aizstātu ar vīrieti.

Šajā sižetā apskatītas trīs videoklipi - burgeru, čipsu un IT pakalpojumu reklāmas, kurās produktus un pakalpojumus klientiem piedāvā sievietes -, un eksperimenta veidotāji klipiņos apgriezuši otrādi dzimumu lomas.

Kā nobeigumā secina eksperimenta veicēji, īpaši komiski izskatās ēdienu reklāmas, kurās pārtiku piedāvā seksīgi tērptas vai puskailas daiļavas, izlocījušās pretdabiskās pozās - kad to pašu dara vīrieši, skats nav no baudāmākajiem, tādēļ nav īsti saprotams, kādēļ pasaulē joprojām atklāta sievietes ķermeņa demonstrēšana reklāmās tiek uzskatīta par normu.

Šim videoklipam vietnē YouTube izdevies gūt milzīgu ievērību, un pāris dienu laikā tas apskatīts gandrīz divus miljonus reižu, savukārt komentāru sadaļā sākusies karsta diskusija par sievietes seksualitātes pozicionēšanu publiskajā telpā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!