Foto: DELFI.ee
Jau mazāk nekā pēc diviem mēnešiem Igaunijā vārtus vērs "Lottemaa" jeb "Lotes pasaule" kurā varēs atrast visus bērnu vidū populārās grāmatas un multfilmas varoņus. Pavisam drīz jau tiks pilnībā pabeigta pirmā no ciema būvēm - runča Bruno māja.

Būvniecības darbi ritot saskaņā ar grafiku un pat nedaudz to apsteidz, portālam "Delfi.ee" norāda "Lottemaa" mārketinga direktors Jorgens Sumins.

Par spīti tam būvlaukumā neiztikt arī bez pavisam negaidītiem pārsteigumiem un izaicinājumiem. "Grūti ir tas, ka veidojot multfilmas jau neviens nedomā, kā būtu, ja mājas patiešām būtu nepieciešams uzcelt - no ārpuses tās parasti ir ļoti mazas, bet iekšā milzīgas. Līdz ar to arhitektiem un celtniekiem tas ir liels izaicinājums," norāda Sumins.

Neskatoties uz šīm problēmām, ciems tomēr izskatīšoties gluži kā multfilmās un grāmatās redzētais, sola tā veidotāji.

Jau ziņots, ka iespaidīgais parks tiks oficiāli atklāts šovasar - 25. jūlijā. Tas aizņem 20 h platību un atrodas jūras krastā - pusceļā uz Tallinu - septiņu kilometru attālumā no Pērnavas (apmēram 170 km no Rīgas).

Projekta tāme sasniedz deviņus miljonus eiro, no kuriem daļa naudas nākusi no Eiropas Savienības, bet daļa - projekta partneru, privāto investoru un Lotes tēla radītāju privātajiem līdzekļiem.

Lotes zemē īstenots daudz kas no tā, kas redzams tik populārajā animācijas filmā "Lote no Izgudrotāju ciema". "Jūs neko tādu nebūsiet redzējuši. Visi filmā redzamie izgudrojumi un "gadžeti" ir reāli uztaisīti, un bērni tos varēs izmēģināt un lietot. Lotes zemē uzbūvētas 11 reāla izmēra mājas un vairāk nekā 100 dažādas atrakcijas," iepriekš stāstīja Sumins.

Dienas biļete ieejai parkā maksās 15 eiro bērnam (no trīs gadu vecuma), 18 eiro pieaugušajam. Ģimenēm ar trim un vairāk bērniem - bērnu biļetei būs atlaides. Nopērkot ieejas biļeti, bērnu rīcībā būs viss parks. Ne par kādām atsevišķām atrakcijām vairs nebūs jāmaksā.

Parkā ar bērniem katru dienu darbosies 15 profesionāli aktieri. Iespējams, ar laiku parkā parādīsies arī latviski runājoša Lote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!