Jau trešo gadu pēc kārtas skaisti iekārtotu un sakoptu zemnieku saimniecību īpašnieki aicināti pieteikties konkursam Skaistākā lauku saimniecība 2014, kuru organizē piena pārstrādes uzņēmums Food Union un žurnāls Ievas Māja. Šogad pirmo gadu pieteikumus var iesniegt ne tikai saimniecību īpašnieki, bet ikviens to zinātājs, sadarbības partneris, kaimiņš, draugs vai rads, vēsta konkursa rīkotāji.

"Gaume, izpratne par sakoptu vidi un tradīciju pārmantojamību ir mūsu spēks un vienlaikus pārliecība par to, ka Latvijas zemē vienmēr būs visskaistākās lauku saimniecības," uzsver Latvijas Valsts prezidents, konkursa Skaistākā lauku saimniecība 2014 patrons Andris Bērziņš.

Priecīgs un gandarīts par dalību un uzvaru pērnā gada konkursā Skaistākā lauku saimniecība 2013 ir Kocēnu novada Mazdzērvīšu saimnieks Jānis Ločmelis. Viņš uzsver sakoptas sētas nozīmi saimniecības pēctecības nodrošināšanā: "Uzvara konkursā ir liels pagodinājums. Bet lielākais gandarījums, ka saimniecībā strādā mūsu trīs dēli. Jaunā paaudze nav aizbēgusi no laukiem, jo viņiem nav bijis jābrien dubļi līdz namdurvīm."

Konkursā aicināts pieteikties ikviens zemnieku saimniecības īpašnieks, kurš veic lauksaimniecisko darbību un ir izveidojis skaistu, sakoptu lauku sētu. Šogad konkursā zemnieku saimniecības var pieteikt arī citi – šo saimniecību īpašnieku radi, draugi, paziņas, kaimiņi vai sadarbības partneri. Lai pieteiktos, jāsūta zemnieku saimniecības nosaukums, saimnieka vārds, uzvārds, adrese un kontakti, kā arī pieteicēja vārds, uzvārds un kontakti uz saimnieks@santa.lv līdz šī gada 30.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!