Cēsnieki pamatoti lepojas ar saviem pilsētas dārziem, gaumīgi veidotas un labi koptas ir gan privātmāju, gan daudzdzīvokļu namu teritorijas, daudzviet iekārtoti jauki rotaļu laukumi bērniem, labi organizētas automašīnu stāvvietas un kārtīgi atkritumu konteineru laukumi, portālam "Delfi" stāsta Cēsu novada pašvaldības ainavu arhitekte Dace Laiva. Viņa to zina pilnīgi droši, jo pavisam nesen apbraukājusi novadu, vērtējot konkursā par skaistāko dārzu un sakoptāko teritoriju pieteiktos īpašumus.

Šogad konkursā saņemts necerēti daudz pieteikumu - 42, no kuriem četri ir Vaives pagastā, bet pārējie - Cēsīs.

Ciemojoties Vaives pagasta lauku sētās, vērtēšanas komisija pavadījusi jauku un patīkamu dienu, izbaudot viesmīlību un priecājoties par lielo ieguldīto darbu savas sētas un tuvākās apkārtnes sakopšanā. "Plašās, iekoptās teritorijas, dīķi, zālieni, sakņu dārzi un saimniecības ēkas – viss liecina par prasmīgu un ilglaicīgu saimniekošanu, tajā pašā laikā neaizmirstot palutināt sevi ar lielām augu kolekcijām un omulīgām atpūtas vietām. Ar lielu cieņu novērtējām paveikto darbu," portālam "Delfi" stāsta Dace.

Karstā vasara nav bijusi apgrūtinājums dārzu kopšanai, žūrijas komisija no sirds priecājusies par kvalitatīvo zālienu, košajiem puķu stādījumiem, baseiniem un citiem dārza elementiem. "Prieks, ka dārzu kopšana aizrauj līdzi arī kaimiņus! Cēsīs skaisti dārzi vērojami pat visas ielas garumā, tādas ir Aveņu iela, Briežu iela, Festivāla iela, kur varam ciemoties gandrīz katrā pagalmā!" Cēsu ainavu arhitekte pauž gandarījumu.

Pagaidām gan konkursa uzvarētāji ir noslēpums, jo sakoptāko īpašumu un teritoriju īpašnieku apbalvošana paredzēta 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas dienas sarīkojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!