Nedēļas nogalē Valmierā Ziedu svētku ietvaros apbalvoti ikgadējā konkursa "Dzīves vieta un vide" laureāti, portāls "Delfi uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Konkursā tika vērtētas teju visas Valmieras pilsētas dzīvojamās mājas, iestādes, uzņēmumi un izglītības iestādes - neatkarīgi no tā, vai īpašnieki ir pieteikuši savu dalību konkursā. Vērtētas tika tās ēku teritoriju daļas, kas redzamas no ielas, neieejot pašā teritorijā. Vērtēšanas kritēriji: teritorijas sakoptība un apstādījumu kvalitāte, visu arhitektūras elementu un teritorijas stilistiskā vienotība, ēku tehniskais stāvoklis un sakoptība, kā arī oriģinalitāte.

Dzīvojamo māju grupā šogad apbalvoti trīs saimnieki, sakoptākā īpašuma tituls piešķirts Loku ielas 11a namam. Vēl diviem īpašumiem tika piešķirtas veicināšanas balvas, stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Melece.

Uzņēmumu grupā favorīts ir Stacijas ielas 9. namam piegulošais dārzs, kuram vienaldzīgi garām paiet neesot iespējams - tas ir kopts, pārdomāts un vienmēr ziedošs.

Atzinību konkursā guva arī Valmieras izglītības iestādes - PII "Kārliena", "Sprīdītis" un "Bitīte", klā arī Valmieras sākumskola, Pārgaujas sākumskola un Valmieras jaunatnes centrs "Vinda".

Plašāka informācija par šīs vasaras sakoptākajiem īpašumiem un namiem Valmierā un konkursa uzvarētājiem - fotogalerijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!