Sestdien, 3. augustā, Horna dārzā Jūrmalā tika godināti konkursa "Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013" laureāti, portālam "Delfi" ziņo Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Kopumā konkursam šogad bija pieteikti 42 īpašumi, visi konkursa dalībnieki saņēma Jūrmalas pilsētas domes balvas – Atzinības rakstus un krāšņus puķu stādus savam dārzam, bet konkursa laureāti – arī goda plāksni "Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013". Pēc svinīgās apbalvošanas konkursa dalībnieki tika aicināti uz vasaras koncertu Horna dārzā.

Individuālo dzīvojamo māju grupā konkursam bija pieteikti 29 īpašumi, no tiem godalgoti 13 konkursa dalībnieki. Daudzdzīvokļu namu grupā no pieteiktajiem četriem godalgu "Jūrmalas sakoptākais īpašums 2013" saņēma divi - nams Amatas ielā 1 un Tērbatas ielā 31a.

Izglītības iestāžu grupā no pieteiktajām trim tika godalgota Pumpuru vidusskola, bet Bulduru Dārzkopības vidusskolai šogad piešķirts tituls "Jūrmalas paraugdārzs". Šo titulu pēc konkursa komisijas vērtējuma var saņemt dārzi un objekti, kas trīs gadus pēc kārtas ieguvuši godalgas. Nākamajos trijos gados komisija tāpat apskata un izvērtē šos dārzus, bet kopējā vērtējumā neiekļauj. Tādējādi tiek cildināti čaklākie īpašnieki, vienlaikus dodot iespēju konkursā uzvarēt arī citiem.

Iestāžu un organizāciju grupā sakoptākā īpašuma godā tāpat kā pērn šogad ir Majoru Dievmātes Bezvainīgās Sirds Romas katoļu baznīca un veselības un sociālās aprūpes centrs "Sloka".

Galerijā - Jūrmalas sakoptākie īpašumi 2013. gadā, kā arī laureātu apbalvošana. Ojāra Martinsona foto no Jūrmalas domes arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!