Foto: Publicitātes foto
Augusta vidū noslēdzies konkurss par 2013. gada sakoptāko īpašumu Pļaviņu novadā, portālam "Delfi" ziņo novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots.

Vērtētāju komisija ir apsekojusi visus konkursam pieteiktos īpašumus un sētas, atsevišķi vērtējot individuālās dzīvojamās mājas, lauku sētas un zemnieku saimniecības, daudzdzīvokļu namus, kā arī iestādes un uzņēmumus.

"Šīs vasaras karstums steidzināja puķu augšanu un ziedēšanu. Dārzos pilnā sparā jau zied rudens puķes, bet tās piedod savdabīgu akcentu kopējai noskaņai un priecē gan pašus dārza saimniekus, gan kaimiņus, gan arī interesentus no malas. Katrs konkursa dalībnieks bija centies iekopt savu īpašumu. Vienam otram ir vajadzējis pielikt lielākas pūles, lai līdzenā laukā uzburtu mazu brīnumu, citam jau pati daba nākusi pretī ar reljefa atšķirībām, un atliek vien paspilgtināt dabas doto ar nelielu puķu dobi, kādu krāšņumkoku vai augu kompozīciju. Daudzi konkursantu īpašumi pārsteidza ar oriģinālu īpašuma nosaukuma noformējumu, ar asprātīgi veidotu pastkastīti, ar dažādu puķu kolekciju," stāsta vērtētāju komisijas pārstāvis Juris Ikaunieks.

"Protams, ka līdz pilnībai vēl tālu, bet tāpēc jau ir cilvēks uz šīs zemes, lai savas ieceres realizētu. Komisiju iepriecināja daudzi īpašumi - Vietalvas pagasta "Čamata", "Kraukļi", "Arkādijas". Klintaines pagastā - īpašums Jāņu ielā 2, Klintaines pagasta "Ziemeļnieki", dzīvojamā māja Pļaviņās, Štrāla ielā 4, sociālās aprūpes centrs "Pļaviņas"," atklāj Ikaunieks, piebilstot, ka nomināciju "Goda dārzs" žūrija nolēmusi nepiešķirt, toties izveidot divas jaunas nominācijas. Kādas tās ir un kas uzvarējis šī gada konkursā, pašlaik paliek noslēpums, jo pagaidām tiek saglabāta intriga - Pļaviņu novada sakoptāko īpašumu konkursa uzvarētājus paziņot un apbalvot paredzēts Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svinīgajā svētku pasākumā novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!