Foto: DELFI Aculiecinieks
Šajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā norisinās gada lielākie amatniecības svētki – Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. Vienkopus tiekas daudzu tradicionālo arodu meistari, lai savus darbus rādītu un andelētu Rīgas iedzīvotājiem un visiem.

Šī ir jau 44. reize, kad Brīvdabas muzejs pulcē tautas lietišķās mākslas studijas un amatniekus - šogad Gadatirgū piedalās ap 550 amata pratēji no isas Latvijas.

Kā ik gadu, arī šogad plašā klāstā tiek piedāvāti tradicionālie tekstilizstrādājumi, mājas lietas, rotas un rotaļlietas. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū gardēži var nobaudīt vietējo pārtikas izstrādājumu ražotāju un zemnieku produkciju: žāvētu gaļu, kūpinātas zivis, nēģus, pašceptu maizi, piparkūkas, medu, kliņģerus un daudzus citus gardumus, kā arī Latvijā ražotus vīnus.

Pļavā pie Juglas ezera tradicionālas maltītes piekritēji mielojas ar šķovētiem kāpostiem, ceptiem kartupeļiem un alu no dažādām Latvijas alus darītavām. Tirgus apmeklētāji aktīvi iepazīstas arī ar Grāmatu ielas piedāvājumu un jaunumiem.

Labu garastāvokli gadatirgus apmeklētājiem Rietumu skatuvē nodrošina gan dejotāji un dziedātāji, gan koklētāji un folkloras kopas - viņi ar savu sniegumu priecē ikvienu interesentu abu tirgus dienu garumā.

Mazie Gadatirgus apmeklētāji Kurzemes zvejniekciemā aktīvi darbojas koka rotaļlaukumā - bērni iepazīstas ar loka šaušanu, iemēģina vizināšanos zirga mugurā, hennas zīmējumus un dažādas radošās darbnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!