Foto: DELFI
Iezīmējot rudens sezonas sākšanos un neraugoties uz ik pa brīdim līstošo lietu, svētdienas pusdienlaikā lieli un mazi pulcējās Brīvdabas muzeja Gadatirgus laukumā, lai svinētu ražas svētkus ar rudens saulstāvju laika dziesmām un dejām, kā arī tirdziņu. Tradicionāli savus darinājumus piedāvāja tautas amatnieki un rokdarbnieki, atsevišķās vietās bija atrodami arī zemnieku dārzos audzētie labumi - āboli, bumbieri, kāposti, tomāti un avenes, novēroja "Delfi". Tomēr lielākoties tirdziņā pārdevēji piedāvāja jau ierastos amatnieku darinātos izstrādājumus - rotaļlietas, koka karotes, zeķes, cimdus un keramikas traukus, kā arī pinumus.

Līdztekus ražas svētku tirdziņam muzejā notika Katlakalna 2. starptautiskais folkloras festivāls kurā uzstājās etnogrāfiskie ansambļi un folkloras kopas ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas.

Ražas svētku izskaņā ikvienam bija iespēja iestiprināties ar muzeja darbinieku un draugu gatavoto Ražas zupu no ķirbjiem, kartupeļiem, burkāniem, čili un daudziem citiem dārza labumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!