Foto: DELFI
Šī sestdiena Avotu ielā pie Svētā Pāvila baznīcas izvērtās īpaši rosīga, jo te notika kārtējais šīs sezonas brīvdabas tirdziņš, pulcējot gan sadzīvē noderīgu mantu medniekus, gan retāku vērtību meklētājus, gan vienkārši ziņkārīgos, kam brīvdienas rīts bija brīvs un prāts nesās uz nelielu ekskursiju pa strādnieku Rīgu.

Der atgādināt, ka Avotu ielas krāmu tirgus nav ne kleitu izpārdošana, ne hipsteru salidojums - tas nudien ir krāmu tirgus, kurā laipni gaidīts katrs, kam mājās iekrājušās liekas mantas un ir luste tām atrast jaunu saimnieku. Šī aktivitāte ir apkaimes iedzīvotāju iniciatīva, kas tiek realizēta pēc brīvas gribas un patikšanas – ar domu, ka jebkuram interesentam ir iespēja pieteikties un piedalīties, ar katru reizi veidojot šo pasākumu arvien krāšņāku.

Tirgus apmeklētajiem apskatei šodien bija pieejama arī Svētā Pāvila baznīca, kas ikdienā vairumam apmeklētaju paliek slēgta - šī ēka ir 1887. gadā celts vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, būvēts angļu gotikas stilā, un ir viens no skaistākajiem luterāņu dievnamiem Rīgā un Latgales priekšpilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!