Kolizeja apsardze nesen aizturējusi kādu 42 gadus vecu vīrieti par to, ka viņš Kolizeja sienā centies ieskrāpēt vairākus burtus. Šis ir jau piektais vandālisma gadījums slavenajā apskates objektā šogad.

Ziņu aģentūra ANSA ziņo, ka Itālijas policija tūristu arestēja notikuma vietā, un viņam sestdien tika piemērots naudas sods un nosacīts sods uz četriem gadiem.

Bargais sods piemērots, jo tūrists postījis izcilu un simbolisku vēstures pieminekli, sacīja Rosella Rea (Rossella Rea), Kolizeja direktore. "Jūs nevarat rakstīt uz vēsturiskas sienas, ta sir absolūti aizliegts," viņa teica laikrakstam The Guardian.

Reaģējot uz pēdējā laikā piedzīvotajiem vandālisma gadījumiem, Romas arodbiedrību līderi aicinājuši pilsētas vadību nolīgt papildu apsardzi, kas varētu uzmanīt mūžīgās pilsētas svarīgākos vēsturiskos objektus. Rea gan noraidījusi šādu nepieciešamību, sakot, ka katru gadu Kolizeju apmeklē vairāk nekā seši miljoni cilvēku, un tikai daži izraisa šādus incidentus. 

Šogad Romas Kolizejā par vandālismu aizturēts kāds austrālietis un viņa dēls, viens pusaudzis no Brazīlijas un vēl kāds Kanādiešu tūrists. Kolizeja direktore uzsvērusi, ka vandālisms Kolizejā bijusi daudz lielāka problēma 20. gadsimta 30. gados, kad valdījis Musolīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!