Ja Latvijā daudzi ar nepacietību gaida, kad Ventas rumbā Kuldīgā lidos vimbas, ASV airētājus un daudzus interneta lietotājus pārsteigušas lidojošas karpas, kas Krīvkoras (Creve Coeur) ezerā uzbrukušas universitātes airēšanas komandai.

Dīvainais incidents noticis Misūri štatā esošā ezerā, kur Vašingtonas Universitātes pirmā kursa airēšanas komandas puišus pārsteidza pēkšņs karpu “uzlidojums” - zivis metās virsū airētājiem, daudzas lidoja pat laivā un augstu gaisā. 

Operātors Bendžamins Rozenbaums paspējis šo notikumu nofilmēt, jo tieši šajā laikā gatavojis video, kurā filmējis, kā komanda beidz savu treniņu. Video redzams, kā airētāji cenšas atvairīt agresīvās karpas. 

Āzijas karpas, kas var sasniegt pat 45 kilogramu svaru, lecot laukā no ūdens, ja jūt bailes, raksta mirror.co.uk. 

Krīvkoras ezers un tā apkaime ir iecienīts ūdenssportistu un aktīvās atpūtas baudītāju vidū. Tas ir lielākais Misūrī štata ezers. Ap to tiek piedāvāti vairāki maršruti laivotājiem, kuros vairāku kilometru garumā var iepazīt gan apkaimes vēsturi, gan floru un faunu. Apskates vietas atrodas visapkārt ezeram un informācija par tiem pieejama viedtālruņos īpašā aplikācijā. 

Tāpat ap ezeru izveidotas pastaigu un pārgājienu takas. Ezers atrodas Krīvkoras ezera piemiņas parkā (Creve Coeur Lake Memorial Park). Tur ik gadu notiek burāšanas regates un airēšanas sacensības. 1940. gadā ezerā notika Sentluisas vasaras olimpisko spēļu airēšanas sacensības.

Vairāk informācijas: stlouisco.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!