Foto: Kadrs no video

Aizvadītās nedēļas nogalē Dzintaru koncertzālē norisinājās festivāls Šansons, un par vienu no apspriestākajiem tā dalībniekiem kļuvis krievu aktieris un šovmenis Ņikita Džigurda (attēlā), kurš sajūsminājis publiku un visu latviešu nāciju, izpildot dziesmu latviešu valodā.

Festivālā uzstājās vairākas Krievijas zvaigznes, taču Džigurda uz pārējo mākslinieku fona izcēlās ar dziedājumu skaidrā latviešu valodā. Viņš izpildīja tautas dziesmu Migla, migla, rasa, rasa, kas plašākai publikai, iespējams, zināma no folkmetāla grupas Skyforger repertuāra.

Tīmekļa vietnē YouTube publicēts uzstāšanās ieraksts, un video iemantojis milzīgu nācijas sajūsmu un apbrīnu. Pāris dienu laikā tas apskatīts vairāk nekā 77 tūkstoš reižu, un komentāru sadaļā latvieši māksliniekam izteikuši apbrīnu un cieņu.

Starp spilgtākajiem komentāriem atrodami tādi viedokļi kā "Malacis, parāda to, cik atšķirīgi ir krievi no okupantu paliekām, kas bradā pa latvju zemi" un "Vietējiem neandertāliešiem vajadzētu nokaunēties. Gadiem nevar iemācīties latviešu valodu". Savukārt kāds īpaši sajūsmināts latvietis māksliniekam par unikālo priekšnesumu pat piesolījis kasti alus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!