Foto: Shutterstock
Visu svēto dienas priekšvakars nav tie tradicionālākie svētki, ko ar vērienu ierasts svinēt mūsu platuma grādos, tomēr svētku nekad nevar būt par daudz, un, ja ir iespēja pagatavot ko gardu un izdekorēt mājokli, ir vērts šādu iespēju nelaist garām, it īpaši, ja mājās ir bērni, kas par šādām aktivitātēm noteikti priecāsies.

Helovīnā jeb Visu svēto dienā goda vietā noteikti ir ķirbis, tāpēc jāizmanto šie rudens dārza karaļi visā savā godībā, un ne tikai izgrebtā veidā ar svecīti pa vidu. Ar izgrebtu ķirbi, visticamāk, nepārsteigt, nedz sevi, nedz bērnus, taču tos izmantot noteikti var, kaut vai pārkrāsojot baltus un novietojot uz palodzes vai galda. Lai ķirbis vairāk pieskaņotos svētku noskaņai, pielīmē pie tiem no melna kartona izgrieztus sikspārņus.

Šai dienai raksturīga tumsa, taču, lai nebūtu pavisam baisi, izkārto mājās svecītes, vēlams oranžas vai melnas, pieskaņojot tās noskaņai.

Foto: Shutterstock

Ja pa rokai ir agroplēve, ar to var panākt ļoti efektīvu noformējumu, piespraužot to pie logiem, noklājot sienas, izveidojot dekoratīvu stūrīti istabas stūrī ar ķirbjiem un citiem aksesuāriem. Starp citu, arī oranžas krāsas kreppapīrs vai zīdpapīrs būs labs risinājums dekorēšanai, to var aptīt apkārt burciņām, kur salikt svecītes, izrotāt citus traukus vai izveidot iekarināmas bumbas.

Helovīna noskaņu noteikti vajadzētu radīt ne tikai iekštelpās, bet arī uz lieveņa, lai bērniem, kas nāktu pieprasīt saldumus, būtu kāds prieks, tāpēc vari izveidot dekoratīvu vainadziņu no lapām, maziem, dekoratīviem ķirbīšiem un pielīmēt pie pamatnes veikalos iegādājamos aksesuārus.

Foto: Shutterstock

Ja saglabājies kāds jūrnieku tīkls vai tills, arī šādi materiāli lieti noderēs dekorēšanai. Atliek tikai piestiprināt divus galus pie sienas vai kādas mēbeles, un tiks panākta pavisam cita noskaņa. No tīkla, plēves vai audumiem var izveidot dekoratīvu stūrīti, piestiprinot tos pie sienas un uz kādas virsmas izkārtojot ķirbjus, tukšus foto rāmjus, sveces, melnus traukus, burkas ar spocīgiem saldumiem un citiem elementiem. Arī palodzes virsmu var noklāt ar šiem audumiem.

Nedaudz baisu noformējumu var iegūt, saliekot burkās lampiņu virtenes un tām pa virsu bagātīgi izkārtojot vates pikučus. Vēl jo efektīvāk izskatīsies, ja starp vatēm būs izkārtoti arī kādi melni gumijas zirnekļi.

Foto: Shutterstock

Bez saldumiem šajā dienā neiztikt, tāpēc jāpadomā gan par našķu pasniegšanu mazajiem rezgaļiem, kas nāks pieprasīt saldumus, gan to novietošanu mājās. Izvēlies stikla traukus, burkas vai bļodas, kur sabērt konfektes, starp tām iepin diegus, kas atgādinātu zirnekļu tīklus, vai ieliec kādus dekoratīvus zirnekļus.

Foto: Shutterstock

Noformējumu ar zirnekļu tīkliem var izveidot no melnas krāsas dzijas, piestiprinot to pie sienas tā, ka tā veido tīklam līdzīgu noformējumu. Arī palagi var būt noderīgi dekorāciju veidošanā - no baltajiem var imitēt spokus, iekarinot to uz slotas kāta un piestiprinot acis, kas veidotas no melna kartona, savukārt tumši vai pat melni palagi vai auduma gabali noderēs galdauta vietā. No melna kartona izgrieztus sikspārņus un zirnekļus var iesiet caurspīdīgos diegos un tad iekārt dažādās vietās, piemēram, zaros, durvju ailēs vai pie lampām.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!