Naktī no 30. uz 31. janvāri notika Jauno Vanagu rīkotās ziemas piedzīvojumu nakts orientēšanās sacensības "Mamutu medības 2016". Šogad tās norisinājās Ērgļu apvidus pakalnos. Sacensību galvenais uzdevums komandām bija apmeklēt kontrolpunktus un veiksmīgi izpildīt visus 14 uzdevumus, kas saistīti ar visām dabas stihijām - gaisu, zemi, ūdeni un uguni, pastāstīja pasākuma organizators Lauris Andersons.

"Māte daba bija sarūpējusi kārtīgu pavasara dvesmu, sniega pēdas pārvēršot dubļos. Nerimstošais lietus visu deviņu stundu kontrollaikā padarīja septiņos kontrolpunktos izvietotos 14 uzdevumus 30 kilometrus garajā trasē sevišķi sarežģītus. Sacensības izvērsās par pārbaudījumu pat nopietniem sportistiem, bet par īstu piedzīvojumu citiem āra dzīves entuziastiem. Tomēr izaicinājumam pretī stājās un pozitīvismu pat šādos laikapstākļos saglabāja 36 komandas - teju 200 cilvēku," stāsta Andersons.

Šogad sacensībās bija jaušams īpašs uzdevumu kontrasts. Piemēram, dalībniekiem bija iespēja iedvest dzīvību Rūdolfa Blaumaņa memoriālajā muzejā "Braki", no ledaina dīķa metot šautriņas mērķī, bet dažus kilometrus tālāk, meža vidū, pildīt atjautības uzdevumus dažus metrus virs zemes, karājoties komandas biedru drošinātā virvē, ar lidojošu brīnumsvecīšu palīdzību radīt balonos sprādzienu vai Ogres upes krastā veikt uzdevumu, kas atrisināms, spēlējot klavieres, par grūtībām un pārbaudījumiem stāsta organizators. Visi uzdevumi bijuši izpildāmi, pārbaudot komandas vienotību, spēku, veiklību, atjautību un spēju orientēties tumsā.

Jauno Vanagu organizētajās sacensībās tika apbalvoti ne tikai pirmo trīs vietu ieguvēji, bet par galveno balvu kā vienmēr tika uzskatīts tradicionālais Drauadzīgākās komandas ceļojošais kauss. Kauss ceļo no sacensībām līdz sacensībām, pavadot starplaiku pie draudzīgākās komandas, ko ievēl tiesneši. Komanda par piemiņu atstāj plāksnīti ar komandas nosaukumu un sacensībām, kurās tas iegūts. Sacensībās Pirmo vietu ieguva komanda "Ūdenszāles", otrie palika "Jaudīgie saulstariņi", trešie - "5 vilki mežā", bet Draudzīgākās komandas ceļojošo kausu ieguva komanda "5 pīrādziņi mežā".

Bērnu un jauniešu organizācija "Jaunie Vanagi" darbojas jau kopš 1992. gada. Organizācijas pamatvērtība ir radošu ideju realizācija dzīvē. "Jauno Vanagu" galvenās darbības jomas ir aktivitātes pie dabas un neformālā izglītība - semināri, apmācības un starpvalstu sadraudzības braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!