Foto: AFP/Scanpix

Zemo cenu aviokompānija "Ryanair" paziņojusi, ka, sākot ar 1. novembri, būtiski maina bagāžas noteikumus. Pasažieri, kas būs iegādājušies lidojuma biļetes pēc 1. septembra ceļošanai pēc 1. novembra, ekonomiskajā klasē bez papildu maksas varēs lidot ar vienu mazo rokas bagāžas vienību, savukārt par otru līdz 10 kilogramiem smagu koferi vai lielo somu, ko līdz šim arī varēja nodot bez maksas, turpmāk būs papildus jāpiemaksā 8 eiro un tā jānodod.

Pasažieri, kas iegādājušies "Priority Boarding" pakalpojumu, arī turpmāk varēs lidmašīnas salonā ņemt divas bagāžas vienības – mazo somu un līdz 10 kilogramus smagu lielāku bagāžu vai koferi.
Aviokompānija arī paziņojusi, ka samazina nododamās bagāžas maksu par vienu vienību – tā turpmāk būs 25 eiro vai mārciņas atkarībā no izvēlētās maksāšanas valūtas par līdz 20 kilogramiem smagu bagāžas vienību.

Aviokompānija savā paziņojumā informē, ka pēc viņiem pieejamajiem datiem 60 procentus pasažieru šīs izmaiņas būtiski neietekmēs, jo jau tagad 30 procenti pasažieru iegādājoties "Priority Boarding" pakalpojumu, bet 30 procenti ceļo tikai ar mazo rokas bagāžu.

Jāatgādina, ka šī gada sākumā "Ryanair" jau mainīja bagāžas noteikumus, nosakot, ka lielākā rokas bagāžas vienība ekonomiskās klases pasažieriem bez maksas jānodod pie iekāpšanas lidmašīnā.

"Ryanair" ir Īrijas zemo cenu aviokompānija, kas no Rīgas lido uz 18 galamērķiem Beļģijā, Bulgārijā, Kiprā, Vācijā, Īrijā, Itālijā, Nīderlandē, Maltā, Spānijā un Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!