Foto: Shutterstock

Laukos bieži viesi ir meža zvēri un putni, kas kā īsti kārumnieki steidz mieloties ar dārza labumiem, jo īpaši nesmādējot ābolus un citus gardumus, kas sakrituši zālē. "Tavs Dārzs" skaidro, kā cīnīties ar jenotsuni, kurš dārzā ir kļuvis par nekaunīgu ciemiņu.

Pie "Tavs Dārzs" vērsās lasītāja Maruta, kurai pastāv aizdomas, ka viņu dārzā ciemos nāk jenotsuns. Viņa nav iesūtījusi fotogrāfiju, bet stāsta, ka meža zvērs ierīkojis tualeti tieši uz taciņām, kur atstāj izkārnījumus milzīgās čupās. "Vai tur kaut ko var līdzēt?" taujā lasītāja.

Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks sarunā ar "Tavs Dārzs" norāda, ka svarīgi ir saprast vietu, kur atrodas lasītājas īpašums. Proti, ja tas atrodas pilsētā, tad par meža zvēra postījumiem nepieciešams ziņot medību koordinācijas komisijai, bet, ja lauku teritorijā – tad jāsazinās ar vietējo mednieku kolektīvu, kas atrisinātu šo jautājumu.

"Jāiemācās blakus sadzīvot. Nav nekas dzīvībai bīstams," par dzīvnieka klātesamību mierina Barviks.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par cīņu ar meža zvēru postījumiem dārzā, augiem, to pārziemošanu vai kopšanas darbiem rudenī, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!